Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Πως οι πειναλέοι Κινέζοι κομμουνιστές έγιναν οι στυγνότεροι καπιταλιστές όλων των εποχών




Πάνω στον πλανήτη κυκλοφορουν 7.300.000.000 άτομα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Από αυτούς τα 6.000.000.000 ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας, πείνας, όχι επειδή οι φονιάδες των λαών αμερκάνοι (sic) τους ..


βομβαρδίζουν ούτε επειδή οι αποικιοκράτες πήραν τις μπανάνες τους με αντάλλαγμα καθρεφτάκια μα επειδή οι ίδιοι, παρά τις ευκαιρίες που είχαν να ακολουθήσουν τις πρακτικές και την κουλτούρα εκείνων που ΔΕΝ ζουν σε συνθήκες φτώχειας, δεν το κάνουν.
Από Dimitris Karatzas

Και δεν το κάνουν επειδή οι άρχοντες που τους διοικούν, των θρησκευτικών ηγετών συμπεριλαμβανομένων, προτιμούν να διατηρήσουν τις θεσούλες τους έστω κι αν πεθάνει της πείνας κι ο τελευταίος υπήκοός τους παρά να στερηθούν την εξουσία τους, πολιτική, στρατιωτική και πνευματική.
Η φτώχεια και η μιζέρια είναι καθαρά επιλογή των λαών και εκείνων που τους κουμαντάρουν και όχι αποτέλεσμα “ανισοτήτων”.
Επιλογή των λαών είτε δια της ψήφου είτε δια της απάθειας και της ανοχής και της μη αντίστασης σε δικτατορίες, θεοκρατίες και ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Είναι απόλυτα λογικό να μην έχεις να θρέψεις ούτε να μορφώσεις τα παιδιά σου αν τεκνοποιείς σαν ζώον ανεξέλεγκτα επειδή έτσι προστάζουν οι θεότητές σου. Δε σου φταίει κανένας άλλος από το κράτος σου που δεν φρόντισε να επιβάλλει ακόμα και με τη βία τον έλεγχο γεννήσεων.
Οταν αραδιάζεις στη λάσπη κουτσούβελα χωρίς στον ήλιο μοίρα – αντί να κάνεις ένα, άντε δύο, τα οποία θα ανατραφούν σωστά, είναι λογικό μόλις μεγαλώσουν να σηκωθούν να φύγουν τρέχοντας και να γίνουν “εισβολείς” είτε μιλάμε για τους Πέρσες είτε μιλάμε για τους άπειρους σε αριθμό Πακιστανούς, Ινδούς και λοιπούς ταξικούς αδελφούς μας.
Οχι, κύριοι φιλάνθρωποι, μη δίνετε ελεημοσύνη, προφυλακτικά να στείλετε στον “τρίτο κόσμο”.
“Τρίτος κόσμος” ήταν και η Κίνα.
Μέχρι που κατάλαβαν ότι στραβά αρμενίζουν, επέβαλλαν έλεγχο γεννήσεων, μελέτησαν και ασπάστηκαν και βελτίωσαν όλες τις οικονομικές, πολιτιστικές και παραγωγικές διαδικασίες των δυτικών και μέσα σε 20 μόλις χρονάκια, από πειναλέοι με τη μπλε στολή του Μάο κομμουνιστές έγιναν οι στυγνότεροι καπιταλιστές όλων των εποχών, μπορούν να αγοράσουν τον Πειραιά και το Λονδίνο και τη Γερμανία και το Σικάγο αν θέλουν.
Σίγουρα καλύτερα από πριν για τους κινέζους. Σίγουρα χειρότερα για τους υπόλοιπους που δεν περίμεναν να θεριέψει τόσο πολύ ο “μαθητευόμενος μάγος”. Σημασία έχει όμως ένα:
Η Κίνα, δεν βγήκε από τον τρίτο κόσμο ούτε στέλνοντας τους κατοίκους της με φουσκωτά να γίνουν λαθρομετανάστες ούτε χάρη στις φιλανθρωπίες των ανόητων που τροφοδοτούν τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, υιοθετώντας μαυρουλάκια κυριολεκτικώς ή χρηματοδοτικώς.
Πέταξε στην άκρη πολιτισμικές αντιλήψεις (π.χ. να κάνω πολλά αγόρια να μείνει το όνομά μου στο χωριό…) τις κυνήγησε ανελέητα, δεν άφησε κανένα περιθώριο για θρησκειοληψίες και εκ θεού επιταγές ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Το Ισλάμ είναι ανεπιθύμητο στην Κίνα, όπως και κάθε άλλη θρησκευτική δοξασία που αντίκειται στους νόμους και τα ψηφίσματα και τις επιλογές του κράτους. Ο κομμουνισμός, που εξοντωσε εκατομμύρια αντιφρονούντες στο παρελθόν, ασπάστηκε τον καπιταλισμό αρχικά “προς τα έξω” και στη συνέχεια και προς τα μέσα με αποτέλεσμα σήμερα ανθρωπάκια που οι γονείς τους πέθαναν στη λάσπη με μια τσουγκράνα στα χέρια να αγοράζουν την Πιρέλλι και βίλες στο Λονδίνο και ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη. Μέσα σε 20 μόλις χρόνια.
Αυτά προς γνώση για όσους εξακολουθούν να θεωρούν πως πίσω από κάθε πεινασμένο βρίσκεται κι ένας κακός ιμπεριαλιστής αποικιοκράτης.
Δεν είναι έτσι και ποτέ δεν ήταν έτσι. Η λογική να κρίνεις τα αλλότρια εξ’ ιδίων, οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και αυτά τα λανθασμένα συμπεράσματα οδηγούν στην υιοθέτηση των κλασικών ηλίθιων στερεοτυπικών αντιλήψεων.
“ Αν οι αμερκάνοι δεν μπομπάρδιζαν τα σπίτια τους…”
– Ναι ρε, θα ήταν τώρα όλοι Ωνάσηδες.
“Οι αποικιοκράτες…. “
– Ενώ αν δεν είχε πατήσει ξένος το ποδάρι του θα είχαν εκμεταλλευτεί μόνοι τους οι καμηλιέρηδες τα πετρέλαια; Ακόμα καμηλιέρηδες θα ήταν και ο κόσμος καλύτερος.
Ολοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, οι πολιτισμοί των ανθρώπων όμως δεν είναι. Υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι πολιτισμοί.
Και αυτό μετράται με επιστημονικά καθορισμένους δείκτες ευημερίας. Ο ανώτερος πολιτισμός, έστω και ως “αποικιοκράτης”, εκπολιτίζει τον κατώτερο, του δίνει τα εφόδια να τον προσεγγίσει. Με βαρύ αντίτιμο ενίοτε, δεν αντιλέγω, μα τελικά τι θέλουν οι άνθρωποι από τη ζωή τους; Να ζουν καλύτερα.
Ρωτήστε όποιον κινέζο θέλετε, όποιον αλβανό, όποιον ρώσο θέλετε, όποιον ξέφυγε από ολοκληρωτικά καθεστώτα και θα καταλάβετε. Κι αν θέλετε να βοηθήσετε “τα φτωχά παιδάκια της Αφρικής” ενισχύστε όποιο πρόγραμμα προωθεί τον έλεγχο γεννήσεων. Τα γατόσκυλά σας τα στειρώνετε, σωστά; Διότι έτσι πρέπει… Για τους ανθρώπους υπάρχουν και καλύτερες λύσεις.
¨Ο,τι και να θεωρείτε σωστό, ηθικό και πρέπον πάντως, αν νομίζετε ότι αυτά τα 6 δισεκατομμύρια φτωχών θα ευημερούν αν μοιραστούν με το 1 δισεκατομμύριο μη φτωχών τα υπάρχοντά τους, είστε ΗΛΙΘΙΟΙ.
Το ανακάτεμα θα έχει ως αποτέλεσμα πρώτα τα 7,3 δις να γίνουν όλοι φτωχοί και μετά να χαθεί κανένα δις από τον κόσμο λόγω πολέμων. Με την απλουστευμένη αλλά αλάνθαστη λογική του Thomas Malthus, οι διαθέσιμοι πόροι και οι δικαιούχοι αυτών είναι πάντοτε πεπερασμένοι. Λιγότερα στόματα καλύτερη ζωή, περισσότερα στόματα, φτώχεια και πόλεμος.
Ενας δρόμος υπάρχει και αυτόν τον έδειξε στον κόσμο η Κίνα.



κουρδιστο πορτοκαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου