Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Π. Κολόκας: «Ανεύθυνοι όσοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του ΠΕΑΚΙ»



Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας στους ανθρώπους των αθλητικών σωματείων οι οποίοι έχουν ανέβει στα κάγκελα τις τελευταίες μέρες, επειδή η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αποφάσισε ξαφνικά την περασμένη Τρίτη, να κλείσει τις εγκαταστάσεις σε Πανηπειρωτικό και Λιμνοπούλα.

Κομμωτεχνείον Ιωάννινα Βηλαρά 89 Ιωάννινα Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9.00 am - 14.00 pm 17:00pm - 21:00pm Τετάρτη - 9:00 am - 17:00pm Σάββατο - 9:00 am - 16:00pm Δευτέρα - Κλειστά


Ο κ. Κολόκας χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση όσων διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων και απέδωσε την απόφαση στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο των Ιωαννίνων. Επικαλέστηκε ο κ. Κολόκας το «καμπανάκι» που χτύπησε το Κέντρο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαγιγνώσκοντας ότι υπάρχει κατάσταση υπερμετάδοσης του ιού και εισηγήθηκε όπως είπε, ότι πρέπει να γίνει η ενέργεια του σφραγίσματος. Το ίδιο σύμφωνα με τον κ. Κολόκα έκανε και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και επικαλέστηκε και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη για την ανάγκη να τεθούν σε καραντίνα οι χώροι – ωστόσο, το Νέο Κλειστό που λειτουργεί υπό τον άτυπο έλεγχο της Περιφέρειας Ηπείρου παραμένει ανοιχτό…

«Είναι στάση ανεύθυνη προς την τοπική κοινωνία καθώς ήδη είχαμε κρούσματα σε αθλήτριες και ανιχνεύονται κρούσματα σε ανθρώπους του ΠΕΑΚΙ και ως εκ τούτου οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αυτές τις μέρες θα συνιστούσε πράξη ανευθυνότητας από μέρους μας» τόνισε.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας καταρτίζεται πρόγραμμα δράσης για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις από την Τρίτη και μετά, «εφόσον μας το επιτρέψουν» όπως τόνισε ο κ. Κολόκας, «αλλά με τέτοιο τρόπο που οι συνθήκες και οι κανόνες λειτουργίας θα τηρούνται αυστηρότητα πράγμα που δε συνέβαινε όλες αυτές τις μέρες»…

Ανεξαρτήτου του 50% δυναμικότητας των αθλητικών χώρων που προβλέπει ο νόμος, μπορεί να ληφθεί απόφαση σφραγίσματος, αν μιλάμε για συγκεκριμένο επιδημιολογικό φορτίο που είναι στα Γιάννενα μεγαλύτερο ακόμα και από την Αθήνα.

«Τα Γιάννενα βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί για πρόσκαιρα οφέλη. Ήδη έχουμε καταλήξει ότι αν δεν πάρουμε αυτά τα μέτρα θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κλείσιμο στη συνέχεια» τόνισε.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου με 1,5 εκατ. ευρώ θα αποφέρει όφελος 250.000 ευρώ ετησίως, αφού μιλάμε για μια πιο τις ενεργοβόρες και κοστοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Όπως τόνισε ο Παντελής Κολόκας, στις 24 Νοεμβρίου ανοίγονται οι φάκελοι των προσφορών, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, η πρόταση για το έργο έγινε από την προηγούμενη διοίκηση, η νυν διοίκηση χρειάστηκε να ξεπεράσει προβλήματα στο φάκελο και σήμερα εκφράζει τη βούληση να τρέξει το έργο για ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, ενεργειακά αυτόνομο που θα έχει ενεργειακό αποτύπωμα σχεδόν μηδενικό.

Για την τσέπη όλων των εμπλεκόμενων, όπως σημείωσε ο κ. Κολόκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου