Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Η Σ.Αραβία “γονατίζει” την Άγκυρα οικονομικά! - Ριάντ: ''Ο Ερντογάν είναι άρρωστος, έχει ψυχασθένεια''



Ανδρεας Μουντζουρουλιας  Παραδίδουν μαθήματα πολιτικής στις Βρυξέλλες

Ποια ΕΕ και ποιες κυρώσεις και “πράσινα άλογα”, η Σ. Αραβία αποφάσισε και έπεισε και άλλες χώρες του κόλπου να επιβάλλουν...εμπάργκο σε όλα τα τουρκικά προϊόντα “γονατίζοντας” την Άγκυρα και 

Λάμπρου Tuning Solutions Συνεργείο αυτοκινήτων - 5ο χλμ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΚΟΝΙΤΣΑΣ Ιωάννινα ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ - ΤΗΛ : 2651 060690


οδηγώντας τον Ερντογάν σε πολιτική αυτοκτονία, σύμφωνα με την μεγαλύτερη εφημερίδα του Βασιλείου.

Ενδεικτικό του μίσους κατά των Οθωμανων Τούρκων που “ξύπνησε” ο Ερντογάν ήταν η κίνηση του Σαουδάραβα Πρίγκιπα Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, ο οποίος αρνήθηκε να πιει καφέ που του σέρβιραν αφού έμαθε ότι ήταν από την Τουρκία.


Μιλάμε για μία στάση που επηρεάζει χιλιάδες Άραβες να πράξουν το ίδιο για τους μισητούς Τούρκους νεο-Οθωμανούς που τόσα δεινά προκάλεσαν σε αυτά τα μέρη εδώ πριν από πολλά χρόνια.

Σαουδαραβικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο τουρκικός λαός έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι οι πολιτικές του Τούρκου δικτάτορα Ερντογάν, ο οποίος πάσχει από κάποιο είδος παράνοιας, θα τους κοστίσει πάρα πολύ και θα “βουλιάξει” την τουρκική οικονομία.

Το οικονομικό κραχ δεν θα έρθει από τις διεθνείς αγορές για την Τουρκία, αλλά από τις χώρες του Κόλπου στις οποίες διοχετεύονταν τεράστιες ποσότητες τουρκικών προϊόντων.

Η απώλεια αυτών των σημαντικών αγορών για τις τουρκικές εξαγωγές, ιδίως της Σαουδαραβικής αγοράς, ξεκίνησε με μια τεράστια καμπάνια «για μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων», η οποία έχει εισέλθει σε καθοριστική φάση, συγκεντρώνοντας ενθουσιώδη και μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.
Ανήσυχη από την κατάσταση, η τουρκική ένωση εξαγωγέων, η ένωση επιμελητηρίων μαζί με διάφορες τουρκικές επιχειρηματικές ομάδες σε διάφορους τομείς εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να βελτιώσει τη συμπεριφορά και τις σχέσεις της με χώρες που είναι κορυφαίες αγορές για τα προϊόντα τους. Επισήμαναν δε ότι αυτές οι χώρες δεν είναι μόνο σημαντικές όσον αφορά τις τουρκικές επιχειρήσεις, αλλά αποτελούν τον βασικό άξονα της τουρκικής οικονομίας.Το μποϊκοτάζ επέφερε άμεσο αντίκτυπο στην τουρκική οικονομία, προκαλώντας πανικό στους Τούρκους εξαγωγείς.

Στην ανακοίνωση τους ανέφεραν ιδιαίτερα τη Σαουδική Αραβία, της οποίας οι επιχειρηματίες διοχετεύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά ακινήτων της Τουρκίας.

Είναι γνωστό ότι οι Σαουδάραβες τουρίστες ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά κάθε χρόνο, αφού συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων πελατών, καθώς κάθε χρόνο 800.000 από αυτούς επισκέπτονται δεκάδες τουρκικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Σαουδάραβες ειδικοί εκτιμούν ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά και οικονομικά ιδρύματα της χώρας τους, έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν στην τρέλα του Ερντογάν που έχει εμμονή με την αποικιακή οθωμανική ιστορία, ενώ την ίδια στιγμή η Άγκυρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική βοήθεια του Κατάρ, η οποία δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ ακόμη.
Όταν ο Ερντογάν είπε ότι η παρουσία των δυνάμεών του στο Κατάρ εγγυάται την ασφάλεια των κρατών του Κόλπου, προκάλεσε αμέσως την οργή του Σαουδαραβικού λαού που εξερράγη αυθόρμητα στα κοινωνικά δίκτυα με ανάλογες απαντήσεις στις επαναλαμβανόμενες προσβολές του Ερντογάν.
Σήμερα, οι Σαουδάραβες πολίτες δεν αγοράζουν κανένα προϊόν με τουρκική προέλευση, ενώ οι εταιρείες της χώρας έχουν αρχίσει να αναζητούν εναλλακτική λύση εκτός Τουρκίας για να καλύψουν τις ανάγκες τους (το ελληνικό ΥΠΕΞ ακούει μαζί με το υπουργείο εμπορίου).
Ο Ερντογάν είναι, στην πραγματικότητα, ένας κακός Σουλτάνος για τη χώρα του, αφού καταστρέφει την πολιτική ζωή της Τουρκίας, την οικονομία της και βλάπτει τις σχέσεις της με τις πιο σημαντικές φιλικές χώρες, παρόλο που γνώριζε ότι οι επεκτατικές φιλοδοξίες του στις αραβικές χώρες, είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που θα εξαφανιστεί πολύ σύντομα. Υλοποιεί ο ίδιος μία ηλίθια πολιτική αυτοκτονία και προκαλεί την τελική καταστροφή της Τουρκίας”, αναφέρει ο Hamood Abu Talib, ειδικός και συντάκτης της σαουδαραβικής εφημερίδας.“Οι Σαουδάραβες γνωρίζουν την αξία της πατρίδας τους και είναι περήφανοι για αυτήν. Επομένως, λένε όχι στα τουρκικά προϊόντα. Το σημείο που πρέπει να αναλογιστούν οι Τούρκοι είναι ποια θα είναι η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας όταν συνεχίσουμε το μποϊκοτάζ για μακρύ χρονικό διάστημα με όλα τα τουρκικά καταναλωτικά αγαθά;
Αυτό που ενόχλησε πιο πολύ τους Σαουδάραβες και λοιπούς λαούς του κόλπου ήταν το ότι ο Ερντογάν τους θύμισε την εποχή των Οθωμανών, που αποτελεί μια τρομερή περίοδο καταστροφής και βασανιστηρίων για τους ίδιους από τους στυγνούς Τούρκους κατακτητές.


πενταποσταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου