Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα



Συνελήφθησαν χθες (16-10-2020) μετά τα μεσάνυχτα στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και 

Ηπειρογεύσεις- Μεζεδοπωλειο-ψητοπωλειο Deliveri- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 74 Ιωάννινα Τηλέφωνο : 2651 064526


Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε υπόθεση διευκόλυνσης εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους συλληφθέντες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να προσεγγίζουν έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν ακινητοποιημένο στο σημείο.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι εντός του ακινητοποιημένου οχήματος βρίσκονταν (8) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι παράτυποι μετανάστες, προκειμένου να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με απώτερο σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:

· το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος

· το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν οι παράτυποι μετανάστες

· δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου