Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Στην αντεπίθεση πέρασε η Αρμενία. Χτύπησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ganja του Αζερμπαϊτζάν..Κόλαση στο Stepanakert από διαρκείς βομβαρδισμούς Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν….


Στην αντεπίθεση πέρασε η Αρμενία. Χτύπησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ganja του Αζερμπαϊτζάν.
Αυτό το αεροδρόμιο χρησίμευσε ως βάση για τις αεροπορικές επιθέσεις των Αζέρων και Τούρκων όχι μόνο στο Artsakh αλλά και στην Αρμενία…..

KIOSK ΨΙΛΙΚΑ - ΚΑΦΕ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΣΦΗΚΑΣ.Λ.ΜΙΧΑΗΛ ΒΗΛΑΡΑ 56 ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΗΛ : 26510-36117

Το Υπ. Άμυνας των Αζέρων αναφέρει πως βομβαρδίστηκε από τους Αρμένιους η πόλη του Αζερμπαϊτζάν Ganja που βρίσκεται στα 60 χλμ από τη γραμμή του μετώπου…Το ΥΠΕΞ Αζέρων δηλώνει: ο αρμένικος βομβαρδισμός των Terter, Horadiz, Pelegan και Ganja είχε ως αποτέλεσμα 22 νεκρούς κι 74 τραυματίες μεταξύ των πολιτών…Πυραυλική επίθεση κατά της Ganja πριν λίγο 4 ακόμη πύραυλοι. Η Αρμενία είχε προειδοποιήσει πως θ’ ανταποδώσει τα χτυπήματα……..Ο στρατός έπληξε το αεροδρόμιο της Ganja , λέει ο Vahram Poghosyan, εκπρόσωπος της προεδρίας του Artsakh .

GanjaGanjaGanja



Σύμφωνα με το (Reuters) το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε την Κυριακή ότι οι ένοπλες δυνάμεις των Αρμενίων είχαν βομβαρδίσει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του τη Ganja σε μια σημαντική νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης στον Νότιο Καύκασο.

Η Αρμενία αρνήθηκε ότι στόχευσε προς το Αζερμπαϊτζάν, αλλά ο επικεφαλής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν μια στρατιωτική αεροπορική βάση που βρίσκεται στη Ganja.


Our forces have taken out the Ganja airbase. As a reminder: that airfield served as a base for Azeri air attacks into not only Artsakh but Armenia as well#ArtsakhStrong#StopAzerbaijaniAggression— Armenian Unified Infocenter (@ArmenianUnified) October 4, 2020

Την ίδια στιγμή Κόλαση στο Stepanakert καθώς το Αζερμπαϊτζάν συνέχισε να βομβαρδίζει την αρμένικη πόλη ”χρησιμοποιώντας το Polonez & Smerch MLRS” Κτίρια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες σίγουρα υπάρχουν θύματα και πολυάριθμοι τραυματίες δεν υπάρχει ως τώρα ένας επίσημος απολογισμός . Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Artsakh τον Arayik Harutyunyan ”από τώρα και στο εξής στρατιωτικές θέσεις σε μεγάλες πόλεις του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν στόχο του αμυντικού στρατού του Artsakh. Καλούμε από τον πληθυσμό του Αζερμπαϊτζάν να εγκαταλείψει αυτές τις πόλεις για να αποφευχθεί η αναπόφευκτη απώλεια.”



Η κυβέρνηση της Αρμενίας καταγγέλει: ”Το Αζερμπαϊτζάν, μαζί με την Τουρκία και με τη μαζική συμμετοχή ξένων μισθοφόρων, συνεχίζει τις στρατιωτικές εχθροπραξίες μεγάλης κλίμακας εναντίον του Artsakh. Οι πόλεις Stepanakert και #Martakert δέχονται επίθεση με χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας και συμμετοχή της αεροπορικής δύναμης”



dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου