Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Γιάννενα: 162 σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνει ο Δήμος



Με ιδίους πόρους θα καλύψει ο Δήμος Ιωαννιτών το επιπλέον κόστος ώστε να διασφαλίσει πλήρως την καθαριότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του.



Το προσωπικό που κατανεμήθηκε από το Υπουργείου μέσω ανθρωποωρών, όπως και για όλους τους Δήμους της χώρας, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αναγκών και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων και λόγω των επιπλέον αναγκών λόγω εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαιτούνται ημερησίως συνολικά (κατ’ ελάχιστο) 162 σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρους απασχολήσεως (6,5 εργατοώρες ημερησίως).

Συνολικά δηλαδή απαιτούνται 1053 εργατοώρες ημερησίως.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δήμο Ιωαννιτών χρηματοδοτούνται το μέγιστο 599 εργατοώρες. Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο καλύπτει την πρόσληψη μόνο 92 σχολικών καθαριστριών

Μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στις σχολικές μονάδες της περιοχής και μάλιστα σε περίοδο όπου απαιτούνται αυξημένες εργασίες καθαριότητες λόγω της πανδημίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου