Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην ανανεώσει συμβάσεις 5.000 δασοπυροσβεστώνΠιστή στο δόγμα της κατά των συμβασιούχων η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ανανέωσε τις συμβάσεις πέντε περίπου χιλιάδων εποχικών δασοπυροσβεστών που προσλαμβάνονταν μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.
Αυτό καταγγέλει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουδεμία πρόληψη αλλά και βοήθεια στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πλήρης έλλειψη σχεδιασμού του «επιτελικού» κράτους αλλά και η ιδεοληπτική θέση των «άριστων» του πρωθυπουργού κατά των συμβασιούχων έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πυρκαγιών που κατατρώουν τα δάση της χώρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί την κατάσταση και να εκκενώνει την μία περιοχή μετά την άλλη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός του Σαμαρά είχε απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους σε πάρα πολλούς κλάδους κάτι που συνεχίζει και ως πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ»:

«Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν τα τρία μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, έρχεται στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά η ανάγκη καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» είχε κρούσει και κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων (5000) συναδέλφων που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. Παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία.

Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένουμε από την Κυβέρνηση να πράξει έστω και τώρα το αναγκαίο: να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους δημιουργώντας ταυτόχρονα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας ,να μειωθούν οι δασικές πυρκαγιές και κατ΄ επέκταση να προστατευτούν ζωές και περιουσίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου