Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

«Η Ήπειρος ανταμώνει την Κρήτη»: Η μεγάλη συναυλία στα πλαίσια του προγράμματος Polyphonia, την Τετάρτη 18 Αυγούστου, ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο της Μονής Βελλάς




Στην Ιερά Μονή Βελλάς θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».



Μετά από αρκετά εμπόδια λόγω της λυπηρής κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα με τις πυρκαγιές και την απαγορευτική διάταξη, ο Δήμος Πωγωνίου έχει την χαρά να σας προσκαλέσει σε μία μεγάλη συναυλία όπου η Ήπειρος θα ανταμώσει την Κρήτη και η πολυφωνία και η πεντατονία θα συναντήσουν το ριζίτικο.

Στη σκηνή θα ανέβουν τα Πολυφωνικά Συγκροτήματα του Δήμου Πωγωνίου και του Ομίλου «ΣΕΛΛΟΙ» (Ανω Δρόπολη) με τους Δημήτρη Υφαντή και Νίκο Ζωιδάκη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα πολυφωνίας.

«Μετά από αναβολές και αλλαγές, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους φίλους στον επιβλητικό χώρο της Ιεράς Μονής Βελλάς σε μία συναυλία που θα μας μείνει αξέχαστη. Η παράδοση και τοπολυφωνικό τραγούδι, η Ήπειρος και η Κρήτη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Νίκος Ζωιδάκης μαζί με τα δυο πολυφωνικά σχήματα, θα μας ταξιδέψουν χαρίζοντάς μας μία υπέροχη αυγουστιάτικη βραδιά» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Υφαντής επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο πολιτισμός έχει την ικανότητα να ανυψώνει τις ψυχές των ανθρώπων. «Αύριο θα είναι ένα ιδιαίτερο αντάμωμα που θα ενώσει τις καρδιές μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 στις 20:30. Νωρίτερα, στις 19:45, θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις που αφορούν το πολυφωνικό τραγούδι και την ιστορία του.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και στον χώρο θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνο καθήμενοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου