Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Στο… «όνομα» της δημόσιας υγείας χάνουν τη δουλειά τους οι υγειονομικοί!



Ή κάνουν το εμβόλιο ή βγαίνουν σε αναστολή, είναι το όχι και τόσο δημοκρατικό μήνυμα της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης έσπευσε σήμερα να ενημερώσει όσους εργάζονται στον χώρο της δημόσιας υγείας, ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος, μπορεί κάποιος να μπει στην πλατφόρμα και να εμβολιαστεί την ίδια μέρα, επομένως δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μπει σε αναστολή».




Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν το μέτρο της αναστολής είναι σκληρό, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε ότι είναι πιο σκληρό να βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
«Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία»

«Η πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία, οι αποφάσεις είναι στοχευμένες στο να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Ένας υγειονομικός δεν μπορεί να είναι ανεμβολίαστος και να πηγαίνει να υπηρετεί κάποιον ο οποίος βρίσκεται σε κάποια μονάδα. Επομένως, ισχύει από 1η του μηνός και από εκεί και πέρα ένα περίπου ένα 10% παραμένει ανεμβολίαστο» επανέλαβε σε όλους τόνους ο κ. Παπαθανάσης.

Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλους τομείς

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της επέκτασης του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι διότι θα πρέπει να δούμε την επιδημιολογική εξέλιξη».

Οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ, ενώ στην εστίαση τα τεστ είναι δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου