Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ άδεια αιολικών στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (του Περιστέρη) 40 ημέρες πριν τις πυρκαγιές στην Εύβοια...


Πέτρος Παπαβασιλείου
Συμπτωματικά, ακριβώς 40 ημέρες πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εξέδωσε την υπ΄ αριθμόν 504/2021 απόφαση, με την οποία χορηγούσε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ανεμογεννήτριες) στο Μαντούδι της Εύβοιας.
Η απόφαση 504/2021 (δείτε την ΕΔΩ) εκδόθηκε στις 24 Ιουνίου 2021. Η εταιρεία που λάμβανε το "πράσινο" φως για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση "ΠΥΞΑΡΙΑ ΠΡΙΟΝΑΣ" είναι η "Αιολική Μαρμαρίου Ευβοίας Μ.Α.Ε.", μέλος του ομίλου "ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ".
Ειδικά το Μαντούδι και η Αγία Άννα, μέχρι και πριν από κάποιες ώρες, σήμερα (5/8), βρίσκονταν στο μάτι του πύρινου κυκλώνα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν εντολή εκκένωσης.

Στις 15 Ιουλίου 2021, (δηλαδή πριν από 21 ημέρες), ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου - Αγίας Άννας, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Eviathema.gr, αναφερόταν στην απόφαση της ΡΑΕ.
Στις 21 Ιουλίου 2021 (δηλαδή 13 ημέρες πριν ξεσπάσουν οι πρώτες πυρκαγιές στο Μαντούδι) το Συμβούλιο της κοινότητας Πηλίου συνεδρίασε, κρίνοντας ως "απαράδεκτη και επικίνδυνη" την απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Δείτε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ

Για την ιστορία, η άδεια της ΡΑΕ προς τον όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που ελήφθη στις 24 Ιουνίου 2021, προέβλεπε (ή προβλέπει;) την εγκατάσταση 16 ανεμογεννητριών, με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου