Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Νέα μέτρα στην εστίαση, τέλος στη διασκέδαση – Μετακίνηση με το τεστ για τους ανεμβολίαστους



Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που θα φέρουν το τέλος της διασκέδασης φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση για το Σεπτέμβριο, ενώ διακινούνται πολλά σενάρια.




Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι τα rapid test θα μπουν για τα καλά στη ζωή των ανεμβολίαστων οι οποίοι σε κάθε μετακίνηση θα πρέπει να τα έχουν μαζί τους. Το κόστος για ένα rapid είναι 20 ευρώ.

Όπως φαίνεται ακόμη και για την εργασία τους οι ανεμβολίατοι θα πρέπει να πληρώνουν 20 ευρώ. Δεν αποκλείεται ακόμη και για το σούπερ μάρκετ, αν και δείχνει δύσκολο να εφαρμοστεί. Πάντως η Κύπρος έχει πάρει συγκεκριμένα μέτρα.

Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown έχει αποκλεισθεί επισήμως από την κυβέρνηση, αλλά δεν αποκλείεται τελικά να το βρούμε μπροστά μας. Μέχρι τότε όμως τα μέτρα θα κλιμακώνονται με στόχο τους ανεμβολίαστους.

Τα όποια νέα μέτρα αποφασιστούν τελικά φαίνεται ότι θα αφορούν την εστίαση, τη διασκέδαση και την εργασία. Σε κάθε τους μετακίνηση οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποτέλεσμα του τεστ. Βεβαίως θα υπάρχουν σημεία στα οποία δεν θα μπορούν να πλησιάσουν… Όλα αυτά πάντως είναι ακόμη σενάρια και αναμένονται οι αποφάσεις.

Φαίνεται ότι οι ανεμβολίαστοι αναμένεται να ζήσουν πολλούς αποκλεισμούς αφού σε πρώτη φάση δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος κυρίως σε σημεία διασκέδασης, χωρίς μάλιστα να μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμη και διαγνωστικά τεστ.
Καφετέριες και εστιατόρια

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι φαίνεται ότι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων και καφετεριών οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Εξάλλου όσο ο καιρός θα χαλάει από Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα για όσους δεν θα έχουν εμβολιασθεί.

Μπαρ και κέντρα διασκέδασης


Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και τη νύχτα αφού τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Θέατρα

Περιορισμός φαίνεται ότι θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα αφού η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει οπότε και θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν μία δόση του εμβολίου.

Κινηματογράφοι

Ανάλογα μέτρα αναμένεται ότι θα ισχύουν και για τους κινηματογράφους.

Γήπεδα

Η είσοδος στα γήπεδα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου