Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Μυστήριο συμβάν με ξαφνικό θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων μέσα σε δημοφιλή ταβέρνα στη Νότιο Αφρική
Oι αρχές της Νότιας Αφρικής ερευνούν τους θανάτους τουλάχιστον 22 θαμώνων σε μια δημοφιλή ταβέρνα σε δήμο κοντά στην πόλη του Aνατολικού Λονδίνου.

Τα πτώματα θα μεταφερθούν σε κρατικά νεκροταφεία, όπου οι συγγενείς αναμένεται να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των ανδρών και των γυναικών – ηλικίας 18 έως 22 ετών- που βρέθηκαν νεκροί, δήλωσε η Σιγιάντα Μανάνα εκπρόσωπος του τμήματος υγείας της επαρχίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου.


«Θα αρχίσουμε αμέσως τις νεκροτομές, ώστε να μάθουμε την πιθανή αιτία θανάτου», είπε στο Reuters, καθώς το ιατροδικαστικό προσωπικό συνέχιζε τις εργασίες του στον αποκλεισμένο χώρο στην Ταβέρνα Enyobeni.

″Μιλάμε για 22 πτώματα αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε η Μανάνα.

Νωρίτερα, ο ταξίαρχος Tεμπινκοσι Κινάνα είπε ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε πολίτες για το περιστατικό στο Scenery Park, περίπου τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

According to the Eastern Cape Department: Community Safety spokesperson Unathi Binqose, the Police and the Forensics are still combing the scene. #EastLondonDeathpic.twitter.com/64vq9yfIt1

— Sisonke Mlamla (@SISONKE_MD) June 26, 2022

«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν είναι υπό διερεύνηση», είπε ο Κινάνα στο Reuters, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου των νεαρών ενηλίκων ηλικίας 18-20 ετών.

Ο επίτροπος της αστυνομίας του Αν.Κέιπ Τάουν νωρίτερα είχε δηλώσει στο SABC News πως υπήρχαν αναφορές για κάποια ”αναστάτωση, πανικό” αλλά σύντομα η εκδοχή ποδοπατήματος αποκλείστηκε, καθώς δεν τα πτώματα δεν φέρουν τραύματα που να συνάδουν με κάτι τέτοιο.

Πάντως αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην εφημερίδα DispatchLive, πως τα πτώματα ήταν διάσπαρτα, στα τραπέζια, στις καρέκλες και στο πάτωμα χωρίς να φέρουν κανένα εμφανές σημάδι τραυματισμού και έμοιαζαν σαν να είχαν καταρρεύσει στιγμιαία. Εξ ου και οι ανεπιβεβαίωτες εικασίες για δηλητηρίαση.

Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί και κάποιες φωτογραφίες με τις σορούς εντός της ταβέρνας αλλά η γνησιότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου