Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Καταπέλτης ο πρόεδρος του «Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα!Το κλείσιμο του «SNF Nostos Health 2022», επέλεξε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος για να «διαλύσει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η αναφορά του στο σοβαρότατο..πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ήταν καταιγιστική.

Ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση της κατάταξης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αλλά και στην 40η της κατάταξης του Reuters και είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι μείζον και τον «απασχολεί πάρα πολύ ως πολίτη. Τους πολίτες οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να τους απασχολεί. Αλλά νομίζω όλοι ξέρουμε γιατί έχουμε φτάσει εκεί», προσθέτοντας ότι «όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται γιατρό».

Να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο της κυβέρνησης και φυσικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχαν αμφισβητήσει τα ευρήματα των δύο κορυφαίων οργανισμών, προσπαθώντας απεγνωσμένα να παραποιήσουν ακόμα και τις ευρωπαϊκές έκθεσης προκειμένου να συγκαλύψουν την κατάντια των ελληνικών ΜΜΕ. Χρειάζονται λοιπόν, «γιατρό».

Επιπλέον, ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε ότι απασχολεί και το Ίδρυμα αυτή η εξέλιξη, λέγοντας ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο που λέμε τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό».

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε τα «παράπονά» του προς τους δημοσιογράφους που δεν καλύπτουν επαρκώς διάφορες δράσεις. «Μοιραζόμαστε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο για την Υγεία. Το βασικό μέρος θα πάει στην Ελλάδα και περιλαμβάνει νοσοκομεία, εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση, συνεργασίες και δεν ήσασταν εκεί, όχι για να μας κάνετε διαφήμιση αλλά για να μεταφέρετε στον κόσμο τον οποίο υπηρετείτε ένα πολύ καλό γεγονός» είπε ο κ. Δρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου