Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στην έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Νικολάεφ




Oι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα την έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Νικολάεφ.

Συνολικά εξαπέλυσαν 11 πυραύλους και το στρατόπεδο της Ταξιαρχίας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι Ουκρανοί δεν δίνουν στην δημοσιότητα τις απώλειες της Ταξιαρχίας κατά την προσφιλή τους τακτική αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν «πολίτες και παιδιά».

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι με μία αιφνιδιαστική κίνηση και έναν επιτυχημένο ελιγμό περικύκλωσαν το Νικολάεφ πριν από μία εβδομάδα.

Οι Ρώσοι παραπλάνησαν τους Ουκρανούς αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε δυσχερή αμυντική θέση καθώς τους επέτρεπαν να πραγματοποιούν μεγάλες αντεπιθέσεις προς τις ρωσικές γραμμές άμυνας στην Χερσώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κράτησαν τις θέσεις τους ενώ ταυτόχρονα λάμβαναν ενισχύσεις από την ρωσική Κριμαία και εν τέλει προχώρησαν σε ξαφνική αποβατική ενέργεια στην περιοχή του Κίνμπουρν στην δυτική όχθη του Δνείπερου.

Έκτοτε συστηματικά καταστρέφουν αποθήκες οπλισμού και δεξαμενές καυσίμων ενώ χτυπούν τις υποδομές όπου έχουν εγκατασταθεί μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων όπως στην περίπτωση της Ταξιαρχίας.

Είναι βέβαιο ότι θα οι Ρώσοι θα επιτεθούν στο Νικολάεφ προς κατάληψη της πόλης και δεν είναι απίθανο να το κάνουν αυτό και πριν τελειώσουν οι επιχειρήσεις στην Μόσχα για να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Το Νικολάεφ είναι σημαντικό εμπόδιο για την ρωσική προέλαση προς την Οδησσό. Μόλις αυτό αρθεί η Οδησσός θα έχει εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου