Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αυτή είναι η λίστα με τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου





Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης για το 2022 φτάνει στο συμπέρασμα ότι, για ενδέκατη φορά τα τελευταία 14 χρόνια, ο κόσμος γίνεται λιγότερο ειρηνικός. Το Statista χρησιμοποιεί 163 αυτόνομα κράτη και εδάφη, που αντιπροσωπεύουν το 99,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, για να αξιολογήσει τα επίπεδα ειρήνης χρησιμοποιώντας 23 ποιοτικά και ποσοτικά μέτρα.

Αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο άσχημα, η ειρήνη έχει χαθεί σε 71 χώρες ενώ τα πράγματα έχουν ελαφρώς βελτιωθεί σε 90, όπως εξηγεί παρακάτω η Katharina Buchholz της Statista .


Η Ισλανδία , η οποία διατηρεί την πρώτη θέση από το 2008, ήταν για άλλη μια φορά το πιο ειρηνικό έθνος στον κόσμο το 2022. Η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία, η Δανία, η Αυστρία και η Πορτογαλία ακολουθούν. Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες στην 129η θέση. Η Υεμένη και η Συρία συμπεριλήφθηκαν πριν από το Αφγανιστάν στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Να αναφέρουμε εδώ, πως το statista δεν υπολογίζει καθόλου τον βιολογικό “πόλεμο” Covid19 και ακολούθως τα πειραματικά σκευάσματα γονιδιακης θεραπειας. Ένας πόλεμος που κήρυξαν τα έθνη στους πολίτες τους.


Η Ουκρανία έπεσε 17 θέσεις, στην 153 από την 163, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης. Όμως, δεδομένου ότι η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία που προηγήθηκε της ρωσικής επέμβασης είχε ήδη αξιολογηθεί κακώς και θα πρεπε να είναι πολύ πιο κάτω.

Το Εσβατίνι, το Καζακστάν, η Γουινέα και το Κιργιστάν ήταν τα έθνη με τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη το 2022 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως τα τελευταία 14 χρόνια η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και οι ηγέτες κυρίως του δυτικού κόσμου αντι να προσπαθούν να την ανατρέψουν κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Greatgameindia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου