Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!





Οι εκατομμυριούχοι millennials παγώνουν για λίγο τις μεγάλες αγορές καθώς τα επιτόκια και ο πληθωρισμός αυξάνονται.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του CNBC, περίπου το 1/2 των εκατομμυριούχων ηλικίας έως 40 ετών υποστηρίζει ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο καθυστερούν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο ενώ για το 44% τα υψηλότερα επιτόκια δεν επιτρέπουν τη δεδομένη στιγμή, την απόκτηση ενός ακινήτου. Περισσότερο από το 1/3 των συμμετεχόντων δήλωσε πως εξαιτίας του πληθωρισμού έχει αναβάλει διακοπές ή ταξίδια.

Παρά το γεγονός, ότι οι πληθωριστικές αυξήσεις δυσκολεύουν περισσότερο τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα στρώματα, η συνεχιζόμενη άνοδος των επιτοκίων έχει αρχίσει και πιέζει αρκετά τους εύπορους, νεότερους καταναλωτές, ειδικά όσον αφορά τις μεγαλύτερες και ακριβότερες αγορές.

Σύμφωνα με την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι Millennials έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να περιορίσουν τις μεγάλες αγορές σε σύγκριση με τους baby boomers. Είναι γεγονός πως ο πληθωρισμός οδήγησε στα ύψη τις τιμές των πολυτελών ειδών, αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων ακόμη και ορισμένες μηνιαίες συνδρομές.

Ταυτόχρονα, οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve εκτόξευσαν το κόστος δανεισμού, ειδικά για σπίτια και αυτοκίνητα. Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε αύξηση του επιτοκίου αναφοράς σε ένα εύρος 1,5%-1,75% αναφέροντας μάλιστα, πως θα μπορούσε να υπάρξει νέα αύξηση τον Ιούλιο.

Παρόλα αυτά, οι Millennials εμφανίζονται αισιόδοξοι αναφορικά με το μέλλον της οικονομίας. Το 55% δήλωσε πως ο πληθωρισμός θα διαρκέσει λιγότερο από ένα χρόνο και περισσότερο από το 70% πιστεύει ότι η οικονομία θα είναι ισχυρότερη έως το τέλος του 2022.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου