Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Το 4πλα εμβολιασμένο Ισραήλ περνάει 6ο κύμα – Σε σοβαρή κατάσταση πολλοί ασθενείς, αυξάνονται οι θάνατοι!
Το 4πλα εμβολιασμένο Ισραήλ περνάει το έκτο πανδημικό κύμα της νόσου Covid με τις υγειονομικές αρχές να προειδοποιούν ότι πολλοί ασθενείς είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ, παράλληλα, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας, 11.438 πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την Κυριακή, ενώ την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα ανήλθαν σε 68.000.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καταγράφουν αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται, εκείνων που νοσούν σοβαρά όπως και του αριθμού των νεκρών.

Στην τελευταία καταμέτρηση του ισραηλινού υπουργείου Υγείας, 53.828 άτομα είχαν ενεργή λοίμωξη, τα περισσότερα από αυτά είχαν προσβληθεί από την υποπαραλλαγή της Omicron «BA.5».

Υπήρχαν 285 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση και 56 σε κρίσιμη, όπως ανέφερε το υπουργείο προσθέτοντας ότι 50 χρειάστηκαν αναπνευστήρα.

Το ίδιο συμβαινει και στην πιο εμβολιασμένη χώρα της ΕΕ την Πορτογαλία, που αποτελεί το επίκεντρο ενός νέου κύματος της πανδημίας της COVID-19, φέρνοντας επαναφορά ορισμένων περιριοστικών μέτρων, σύσταση μάσκας, ενώ έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων με 4η δόση… και αναρωτιέται κανείς κάλο έχουν στον εγκέφαλο;

Παράλληλα οι λιγότερο εμβολιασμένες χώρες δείχνουν να τα καταφέρουν καλύτερα. Σε πολλές χώρες στην Αφρική με εξαίρεση την Νότια Αφρική, ο κορονοϊός δείχνει να μην είναι σοβαρό πρόβλημα.

Στην Ελλάδα αυτοί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (46.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 47 (53.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι (τρεις δόσεις) με τον αριθμό τους συνεχώς να αυξάνεται.

Το ερώτημα είναι αν συνεχίζουμε να έχουμε το Ισραήλ και την Πορτογαλία ως χώρα πρότυπο και γιαυτό συστήνουμε την 4η δόση στον Ελληνικό πληθυσμό; ποια ακόμη απόδειξη χρειαζόμαστε για να πούμε πως τα εμβόλια είναι όχι μόνο άχρηστα αλλα και επικινδυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου