Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Εκλογές Κουλιστάν 2023: Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου, Μπογδάνου – Υπό εξέταση το κόμμα Κανελλόπουλου!




Κρίθηκε ότι το όνομα «Πατριωτική Ένωση» ανήκει σε άλλον σχηματισμό και πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον «Ήλιο της Βεργίνας» καθώς είναι εθνικό σύμβολο, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στα ειδησεογραφικά σάιτ, εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.
Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων. Κάτι που όμως το έχουμε δει και σε άλλα κόμματα, όπως για παράδειγμα στο κόμμα της χρυσής αυγής που έχει το πλέον γνωστό ελληνικό σύμβολο τον μαίανδρο αλλα και στο κόμμα ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη που χρησιμοποιούσε τον σταυρό, το κεντρικό σύμβολο του χριστιανισμού… τα κόμματα αυτά είχαν κατέβει κανονικά στις εκλογές!
Ζούμε στις πιο σκοτεινές εποχές που υπάρξει ποτέ στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 37 του Προεδρικού Διατάγματος «Όνομα και έμβλημα των κομμάτων»: Απαγορεύεται η χρήση ως ονόματος και εμβλήματος ή σήματος κόμματος:

α) συμβόλου θρησκευτικής λατρείας, της σημαίας της πατρίδας ή άλλου παρόμοιου συμβόλου ή σημείου ιδιαίτερης ευλάβειας,

β) του στέμματος,

γ) συμβόλων ή εμβλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 ή φωτογραφιών προσώπων που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σ’ αυτό.

Την ίδια ώρα υπό εξέταση βρίσκεται το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας και το όνομά του είχε εμπλακεί στις μεθοδεύσεις προκειμένου ο Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κανελλόπουλος είχε θέσει σε αναστολή λειτουργίας το «ΕΑΝ» προκειμένου να μπει «μπροστινός» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το θεσμικό ανάχωμα που όρθωσε η κυβέρνηση με νόμο κατά των εγκληματικών συμμοριών που επιχειρούν να εισέλθουν στην Βουλή παριστάνοντας τα πολιτικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου