Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Επιπόλαιη και στο μείζον θέμα του Π.Δ. της Παμβώτιδας η δημοτική αρχή



Ως «φαρσοκωμωδία» χαρακτήρισε το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο τέλος μιας κυβερνητικής θητείας επιχειρείται να προωθηθούν οι διαδικασίες για την θεσμοθέτηση του Π.Δ. της λίμνης Παμβώτιδας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τις περιοχές Νατούρα.

Παράλληλα, εξέφρασε την διαφωνία του στην κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του στο κεντρικό κράτος, επισημαίνοντας ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη σε νομοθετήματα που απορρέουν από μια τέτοια πολιτική.

Μπαίνοντας στην ουσία των όσων προβλέπει η Μελέτη ο κ. Μπέγκας, σημείωσε αρχικά ότι πρόκειται για ένα κείμενο υπερβολικά εκτεταμένο και δυσανάγνωστο. Επί της ουσίας πρόκειται για μια κακή μελέτη. Πρόσθεσε δε, πως η προσέγγισή του απαιτεί εξειδικευμένη τεχνική γνώση και πρέπει να γίνει από στελέχη του υπηρεσιακού μηχανισμού του δήμου και πιο συγκεκριμένα από την υπηρεσία δόμησης.

«Σωστά έχουμε σήμερα μια υπηρεσιακή εισήγηση. Για ένα τόσο σοβαρό και σύνθετο ζήτημα όμως, αρκεί μόνο μια άποψη; Δεν αξίζει να συνθέσουμε απόψεις λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις άλλων φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών; Για παράδειγμα, είναι σήμερα το ΤΕΕ Ηπείρου εδώ; Έχει καταλήξει κάπου ως εξειδικευμένος φορέας ώστε να συμβάλλει στη διαμόρφωση της άποψής μας;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπέγκας, θυμίζοντας ότι η δημοτική αρχή στη δική του θητεία είχε επιλέξει αυτή τη μέθοδο ώστε να καταστεί η απόφαση του δημοτικού συμβούλιο πιο τεκμηριωμένη και ισχυρή.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της παράταξης δήλωσε ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» κρίνει ότι η υπηρεσία δόμησης έκανε μια πολύ σοβαρή δουλειά, όλες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της είναι στη σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό και υπερψήφισε την υπηρεσιακή εισήγηση, τονίζοντας όμως ότι αδυνατεί να κατανοήσει γιατί για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή χειρίζεται πρόχειρα και επιπόλαια τόσο σημαντικά ζητήματα για τον τόπο.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι επιλέξατε να πραγματοποιήσετε σήμερα σε τόσο συμπιεσμένο χρόνο δύο συνεδριάσεις για θέματα μείζονος σημασίας για το δήμο μας. Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά τη διαβούλευση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, δεν προνοήσατε να είναι καν εδώ οι μελετητές. Πλήρης απαξίωση και προχειρότητα», κατέληξε ο κ. Μπέγκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου