Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Δημήτρης Δημητρίου – Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΙΝΔΟΣ.



Ένωση αγροτών

Σε συνάντηση με τον ΓΑΣ Ιωαννίνων - Ένωση Αγροτών, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος Χάρης Λιούρης& μέλη του Δ.Σ., ο κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων τους.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση της παραγωγής & των καλλιεργειών μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανασύστασης σε φυτικό & ζωικό κεφάλαιο. Ως απότοκο της συζήτησης κρίνεται απαραίτητος ο επανασχεδιασμός του χάρτη του πρωτογενούς τομέα στον Ν. Ιωαννίνων και η ανάπτυξη των συλλογικών σχημάτων, με πραγματικά και χειροπιαστά κίνητρα
 


Ένωση Ξενοδόχων

Σε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Σπύρος Σουρέλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Βαντώλας& ο Ταμίας Πατερούσης Δημήτριος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στον Νομό μας. Μεταξύ των βασικών ζητημάτων είναι:

Ο αποκλεισμός των μικρών ξενοδοχείων από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, η σύσταση νομοθετικού πλαισίου για τα airbnb, η επίλυση του χωροταξικού στη λίμνη Παμβώτιδα, η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ιωαννίνων, των σημείων αιωροπτερισμού& του χιονοδρομικού στον Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα, η έναρξη πτήσεων Ιωάννινα-Ηράκλειο, η σωστή λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO)
 


 Πίνδος

Σε συνάντηση με τον Πτηνοτροφικό συνεταιρισμό “Πίνδος”, με τον Πρόεδρο Ανδρέα Δημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνο Τσαντά& τον Γενικό Διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη της πτηνοτροφίας στα Ιωάννινα και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Μεταξύ των κυριότερων ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι τα προβλήματα ρευστότητας των παραγωγών, καθώς και οι υψηλές τιμές των πρώτων υλών. Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής είναι απαραίτητη και πρέπει να περάσει στον τελικό καταναλωτή με έλεγχο από τον μηχανισμό της Κυβέρνησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου