Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΟΟΣΑ: Μείωση (και όχι αύξηση…) 7,4% του πραγματικού μισθού στην Ελλάδα το 2022.



Μετά την Eurostat που το πρωί ισοπέδωσε … το αφήγημα Μητσοτάκη περί επιστροφής επιστημόνων παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ακόμα και γονείς με πτυχίο δυσκολεύονται να παρέχουν τα βασικά αγαθά στα παιδιά τους στην Ελλάδα, ήρθε το μεσημέρι ο ΟΟΣΑ να ολοκληρώσει την καταστροφη για το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα ιδιαίτερα αποκαλυπτική έκθεση Taxing Wages του ΟΟΣΑ, αναδεικνύει την αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία.

Στην έκθεση καταγράφεται η μείωση του μέσου εισοδήματος για άγαμους εργαζόμενους χωρίς παιδιά, με τη συνολική επιβάρυνση να φτάνει το 37,1%, ενώ ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ κυμάνθηκε στο 34,5%. Όσον αφορά τις επιβαρύνσεις για ζευγάρια με δύο παιδιά, στην Ελλάδα ο δείκτης έφτασε στο 33,7%, ενώ στον ΟΟΣΑ ο μέσος όρος είναι στο 25,6%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η ακρίβεια είναι αυτή που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά. Τη χρονιά που πέρασε, ο μέσος ονομαστικός μεικτός μισθός αυξήθηκε 1,5% αλλά ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού 9,7%.

Ο ΟΟΣΑ επαναλαμβάνει ότι απαιτούνται πολιτικές που να περιορίσουν την επιβάρυνση των νοικοκυριών από την καλπάζουσα ακρίβεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου