Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Πολυνίκης ο Ν.Ο.Ι. στην Α’ Φάση του 89ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας



Την αγωνιστική του υπεροχή απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων που επέστρεψε με πλειάδα μεταλλίων από την Α’ Φάση του 89ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

Στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Ανδρών-Γυναικών, Ελαφρών βαρών Ανδρών-Γυναικών οι αθλητές του Ομίλου κατέκτησαν 10 Χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια φέρνοντας το Ν.Ο.Ι. ένα βήμα πιο κοντά στο να κατακτήσει για πολλοστή χρονιά τους τίτλους του Πρωταθλητή και Πολυνίκη στη Β’ φάση, η οποία θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 15&16 Ιουλίου για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων.
Χρυσά μετάλλια:

2-Εφήβων με τους αθλητές Κούτρα Δημήτρη-Κωστούλα Βασίλη
4-Εφήβων με τους Αθλητές Κούτρα Δημήτρη, Κωστούλα Βασίλη, Δημητρίου Στέφανο, Λάππα Αριστοτέλη Ευάγγελο
8+Εφήβων (η Ναυαρχίδα της κωπηλασίας) με τους αθλητές Κούτρα Δημήτρη, Κωστούλα Βασίλη, Δημητρίου Στέφανο, Λάππα Αριστοτέλη-Ευάγγελο, Καραγιάννη Κωσταντίνο, Γκρέμο Νίκο, Μουσελίμη Ιάσονα, Δημητρίου Χρήστο και πηδαλιούχο τη Ντάγκα Κλειώ-Αικατερίνη.
2- under 23 με τους αθλητές Παλαιοπάνο Λεωνίδα, Φαϊτά Παύλο
1Χ under 23 με τον αθλητή Φαϊτά Παύλο.
4- Γυναικών με τις αθλήτριες Κυρίδου Αννέτα, Κυρίδου Μαρία, Γκόγκου Αικατερίνη, Κολιάκη Μαρκέλλα.
4Χ Γυναικών με τις αθλήτριες Κυρίδου Αννέτα, Κυρίδου Μαρία, Τσιάβου Αμαλία, Γκόγκου Αικατερίνη.
2Χ Γυναικών με τις αθλήτριες Κυρίδου Αννέτα, Κυρίδου Μαρία
4- Ανδρών με τους αθλητές Τσίλη Γιάννη, Εξάρχου Ιάσονα, Φαϊτά Παύλο, Παλαιοπάνο Λεωνίδα.
8+ Ανδρών (η Ναυαρχίδα της κωπηλασίας) με τους αθλητές Τσίλη Γιάννη, Εξάρχου Ιάσονα, Φαϊτά Παύλο, Παλαιοπάνο Λεωνίδα, Κούτρα Δημήτρη, Κωστούλα Βασίλη, Λαμπρίδη Απόστολο, Λιόντο Φώτη και πηδαλιούχο τον Κασιούμη Αλέξανδρο.

Ασημένιο μετάλλιο:

1. Το Διπλό Σκιφ Γυναικών under 23 με τις αθλήτριες Κυρίδου Μαρία-Γκόγκου Αικατερίνη

Χάλκινα μετάλλια:

1. Η 4- Ελαφρών Βαρών Ανδρών με τους αθλητές Μηλιώτη Παναγιώτη-Μπερή Ευάγγελο- Ευκαρπίδη Ηλία-Μπριασούλη Χριστόφορο.

2. Η 4- Ανδρών, το 2ο πλήρωμα, με τους αθλητές Δημητρίου Στέφανο, Δημητρίου Γιώργο, Κοπίδη Λεωνίδα, Λάππα Αριστοτέλη-Ευάγγελο.

Παράλληλα έλαβαν:

· Tέταρτη θέση στο τετραπλό Ανδρών με τους αθλητές Ευκαρπίδη Ηλία, Γκρέμο Νίκο, Καραγιάννη Κωνσταντίνο, Μπερή Άγγελο.

· Τέταρτη θέση στην Τετράκωπο με πηδαλιούχο Ανδρών με τους αθλητές Δημητρίου Στέφανο, Δημητρίου Γιώργο, Κοπίδη Λεωνίδα, Λάππα Αριστοτέλη.

· Τέταρτη θέση στην Τετράκωπο με πηδαλιούχο Εφήβων με τους αθλητές Μπριασούλη Χριστόφορο, Βλάχο Στέφανο, Ζάρρα Αλέξανδρο, Παπαζαχαρή Άγγελο και πηδαλιούχο τη Ντάγκα Κλειώ-Αικατερίνη.

· 4η θέση στην 2η 8+ Ανδρών με τους αθλητές Καραγιάννη Κωνσταντίνο, Κοπίδη Λεωνίδα, Μηλιώτη Παναγιώτη, Μπριασούλη Χριστόφορο, Γκρέμο Νίκο, Μπερή Άγγελο, Ευκαρπίδη Ηλία, Λιόλιο Θανάση.

· 5η θέση στο Τετραπλό Νεανίδων με τις αθλήτριες Ευθυμίου Αγγελική, Κολιάκη Μαρκέλλα, Ντάρα Νεφέλη, Κάσκαρη Μαίρη.

· 5η θέση Διπλό Σκιφ Εφήβων με τους αθλητές Καραγιάννη Κωνσταντίνο, Γκρέμο Νίκο.

· 6η θέση για την 2η 8+ Εφήβων με τους αθλητές Κήττα Βασίλη, Πάντο Αναστάσιο, Ζυγούρα Τηλέμαχο, Βάσιο Αντώνιο, Μήτσο Κωνσταντίνο, Χατζηεφραιμίδη Δημήτρη, Κρικώνη Παύλο, Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο με πηδαλιούχο την Ντέμου Δήμητρα.

· 4η θέση στο μικρό Τελικό στο Τετραπλό Σκιφ Εφήβων με τους αθλητές Δήμο Στέλιο, Φραγκόπουλο Αχιλλέα, Κουτσαβέλη Παύλο, Μπριασούλη Χριστόφορο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Ι. εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητα όλων των αθλητών-τριών που πήραν μέρος στην Α΄ φάση του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας και συγχαίρει ιδιαίτερα τον Ολυμπιονίκη Μηλιώτη Παναγιώτη που αγωνίστηκε μετά από αποχή 18 ετών, τον Ολυμπιονίκη Τσίλη Γιάννη, το Λιόντο Φώτη και το Λιόλιο Θανάση που εκτός από προπονητές του σωματείου αγωνίστηκαν για να στηρίξουν το σωματείο και φυσικά συγχαίρει τον επικεφαλής της ομάδας Παλαιοπάνο Απόστολο, ο οποίος οδήγησε την ομάδα, με τους συναδέλφους του, στην 1η θέση.

Επίσης ευχαριστεί τις Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες αδερφές Κυρίδου (Αννέτα-Μαρία) που ταξίδεψαν από την Αμερική, κάνοντας ένα διάλλειμα από τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, και με την κατάκτηση 3 χρυσών μεταλλίων απέδειξαν ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα καθώς και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τσιάβου Αμαλία που αγωνίστηκε ξανά μετά από 8 χρόνια.

Μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο και σε δύο μέλη της αντρικής ομάδας, τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Δημητρίου Γιώργο και Λαμπρίδη Απόστολο, οι οποίοι κάθε χρόνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έτοιμοι να δώσουν αγωνιστικές μάχες.

Την αποστολή συνόδευσαν η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Μάρθα Παλαιοπάνου και ο Έφορος Κωπηλασίας κ. Λάμπρος Ρίζος.

Κλείνοντας, ο Όμιλος ευχαριστεί την εταιρεία «Βίκος Α.Ε.» που παρείχε για όλες τις μέρες τα νερά για τους αθλητές και φυσικά τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ν.Ο.Ι. για την εξέλιξη των παιδιών τους.

Σας περιμένουμε όλους στην Β’ Φάση του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στις 15&16 Ιουλίου στην πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα.

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση των αθλητών του Ν.Ο.Ι. και στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας με την Ντάρα Νεφέλη να κατακτά τη 2η θέση στο Σκιφ Μαθητριών Λυκείου ενώ η Ευθυμίου Αγγελική με την Κολιάκη Μαρκέλλα κατέκτησαν την 4η θέση στον τελικό του αγωνίσματος Δίκωπου άνευ μαθητριών Λυκείων.

Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου, έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις και τα διπλά Σκιφ μαθητριών με τις αθλήτριες Κάντα Πανδή Δανάη - Κάσκαρη Μαίρη και μαθητών Λυκείων με τους αθλητές Παπαζαχάρη Άγγελο – Πάντο Αναστάσιο και Δήμο Στέλιο – Ζυγούρα Τηλέμαχο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου