Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ο «Θόδωρας από τα μανιάτικα»! Αυτός είναι ο αρχηγός στην σπείρα των εκβιαστών που εξάρθρωσε η ασφάλεια και παρουσίασε ως μέγα επιτυχία. 28 χρόνια κάθειρξη πρωτόδικα (!) αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το εφετείο.




Το edolio5 πρώτο είχε αποκαλύψει πριν 3 χρόνια περίπου την δράση της «μαφίας των εκβιαστών» με έδρα των Πειραιά με αρχηγό τον Θ.Π.

Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να είναι αρχηγός της σπείρας που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δρούσε σε... βάρος επιχειρηματιών και παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία. Γνώριμος από τα παλιά.

Ο 38χρονος όπου ανδρώθηκε μετά την δολοφονία του Μανώλη Καραγιάννη έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ιστορία σε υποθέσεις «προστασίας» καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένδυσης σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2020 όταν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 28 χρόνια κάθειρξης. Αυτό που όμως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις μεταξύ αστυνομικών αλλά και δικαστικών λειτουργών είναι ο τρόπος που η Δικαιοσύνη τον αντιμετώπισε μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση του 2020. Φυσικά παίζει ρόλο και η νομική εκπροσώπηση που είχε από τους έμπειρους ποινικολόγους με επικεφαλής των Ιωάννη Γλύκα που ξέρουν να χειρίζονται τέτοιες δικογραφίες .

Ο 38χρονος, μετά την προφυλάκιση του, αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε ξεπεραστεί το 18μηνο όριο κράτησης που είναι το ανώτερο. Την ίδια περίοδο, η δίκη του μαζί με άλλους κατηγορούμενους ήταν σε εξέλιξη. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την κάθειρξη που του επιβλήθηκε ξεκινούν πολλές περίεργες συμπτώσεις, που οι «παροικούντες των δικαστηρίων Πειραιά» τις αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό.

Ο 38χρονος κατέθεσε, όπως είχε άλλωστε το δικαίωμα, αίτηση αναστολής της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Μάλιστα, προσκόμισε και ιατρικές γνωματεύσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά που έδειχναν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Το ποινικό του παρελθόν, οι πράξεις για τις οποίες είχε καταδικαστεί, αλλά και ο γενικότερος ρόλος του στην υπόθεση οδήγησαν στην αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα.

Ωστόσο, με ψήφους 3-2 ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος! Ύστερα από αυτή την απόφαση, ένας δεύτερος κατηγορούμενος με πολύ μικρότερο ρόλο στην υπόθεση και ποινή 8 ετών κάθειρξης, κατέθεσε αίτηση αναστολής της ποινής του. Μάλιστα, το αίτημα του εξετάστηκε από την ίδια Πρόεδρο Εφετών και τρία μέλη της σύνθεσης ήταν οι ίδιοι Εφέτες.




edolio5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου