Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!Τι ετοιμάζουν σε Βρετανία και Ευρώπη;-Μεταφορά της εξουσίας σε ανεξάρτητες αρχές δικαστές και μη εκλεγμένους γραφειοκράτες;




Αρθρο σε βρετανικό ΜΜΕ ( πριν τρεις μήνες) μας εισάγει σε μια νέο λογική μελλοντικής διακυβέρνησης από την νέα Εργατική κυβέρνηση του Κέιρ Στάρμερ, η οποία πιθανόν, θα.. επιχειρήσει να περατώσει μια διαδικασία, η οποία έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και πιθανόν να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ΕΕ.



Πρόκειται για την θεωρία της “μεταφοράς” θα λέγαμε της εξουσίας, σε ανεξάρτητες αρχές, δικαστές και μη εκλεγμένους γραφειοκράτες, που θα βρίσκονται μακριά από τον έλεγχο των ψηφοφόρων ώστε ακόμη και όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, πιθανότατα οι πολιτικές να παραμένουν αυτούσιες.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφος Γ. Σορέλ «τα πάντα σχετικά με τη ζωή του Κέιρ Στάρμερ μέχρι στιγμής του έχουν διδάξει ότι το σχέδιό του ( η υπεράσπιση της βρετανικής κοινωνίας όπως υπήρχε από το 1997 έως το 2016), θα μπορούσε να γίνει απλά θέτοντας εκτός νόμου κάθε αντιπολίτευση.

“¨Αυτή την ιδέα την ομολογεί ανοιχτά και δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από αυτήν. Οι συνταγματικές του μεταρρυθμίσεις, που καταρτίστηκαν από τον Γκόρντον Μπράουν στο μανιφέστό του "Μια Νέα Βρετανία", θα δώσουν στα δικαστήρια ευρείες νέες αρμοδιότητες για να ακυρώσουν τη νομοθετική εξουσία, θα δημιουργήσουν ένα "πακέτο δικαιωμάτων" (συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών πρόνοιας στους μετανάστες) που θα τεθεί πάνω από την εξουσία του Κοινοβουλίου σε περίπτωση που θα επιχειρούσε να το περικόψει.

Θα δώσει στη δημόσια διοίκηση μια θεσμοθετημένη ύπαρξη, που σημαίνει ότι θα καταστεί σχεδόν αδύνατο να μεταρρυθμιστεί η λειτουργία της ή να απολυθεί οποιοσδήποτε από το προσωπικό της”, αναφέρει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Ο Στάρμερ πιθανόν να επιχειρήσει να τελειώσει την διαδικασία μεταβίβασης της διακυβέρνησης σε ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, η ενεργειακή πολιτική θα αφορά την "Great British Energy", και ό,τι απομένει από την πολιτική υγείας της Βρετανίας θα αφορά ένα "Συμβούλιο εκπλήρωσης των στόχων του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

Ο σχεδιαζόμενος "Νόμος περί Φυλετικής Ισότητας" θα ενισχύσει την υφιστάμενη νομοθεσία για την ισότητα, η οποία ήδη κάνει τόσα πολλά για να περιορίσει τις εκλεγμένες κυβερνήσεις και η οποία έχει δημιουργήσει αυτό που τώρα αναγνωρίζουμε ως τέρας της γραφειοκρατίας, εδραιώνοντας ακόμα πιο πολύ το πρόγραμμα της κρατικής πολυπολιτισμικότητας στην Βρετανία.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα λογοκρίνονται από ένα ενισχυμένο "Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και πολλά άλλα”, καταλήγει ο ίδιος.

Αν τα μισά που διαβάζουμε εδώ γίνουν πραγματικότητα, ( πολλά έχουν γίνει ήδη και στην Ελλάδα), τότε θα μιλάμε σε μερικά χρόνια για τον Όργουελ και το βιβλίο του “ η φάρμα των ζώων” στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου