Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ο Ανδρουλάκης θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και απειλεί με διαγραφές - Τι απαντά η πλευρά Δούκα



Την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά επί του παρόντος αποφεύγει να πει αν επιμένει να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο του 2025 ή νωρίτερα ώστε να μην δημιουργηθεί κλίμα εσωστρέφειας και συγκρούσεων στο κόμμα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος, αφού έφτασε να απειλεί με διαγραφές.
Οι αντιδράσεις

“Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νικος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής”, τονίζουν κύκλοι στελεχών (όπως του Χάρη Δούκα και του Μανώλη Χριστοδουλάκη) που έχουν θέσει θέμα ηγεσίας και προσφυγή στις κάλπες άμεσα. Με σχόλιό τους υπογραμμίζουν επίσης ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει να μιλήσει με σαφές χρονοδιάγραμμα και απλώς ισχυρίζεται ότι όσοι διαφωνούν παίζουν απλώς το παιχνίδι της ΝΔ. Όπως λένε αναφερόμενοι στον κ. Ανδρουλάκη:


“Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα.

Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ.


Απαντάμε: Ότι η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 εως 14%. Εξάλλου όλα τα φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ”.

«Δεν περίμεναν να τελειώσουν οι εκλογές»

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τις ευρωεκλογές, που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, επιτέθηκε στα στελέχη που άσκησαν κριτική στην ηγεσία και ζήτησαν κάλπες ξεκινώντας από το βράδυ της 9ης Ιουνίου, χαρακτήρισε θεμιτές τις φιλοδοξίες του Χάρη Δούκα και ζήτησε απ΄όσους εξετάζουν την κάθοδό τους να δηλώσουν “παρών” και προειδοποίησε τους “αμφισβητίες” ότι αν μετά τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίσουν την κριτική ότι θα τεθούν εκτός ΠΑΣΟΚ. Εκτός από την απειλή των διαγραφών, περιέγραψε το δικό του “στίγμα” στις εξελίξεις, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί και άφησε για αιχμές εναντίον όσων τον κατηγορούν για το μοντέλο ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου