Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Washington Post: Ο Πούτιν μπορεί να χτυπήσει τον γαλλικό στρατό στην Ουκρανία για να βάλει τον Μακρόν στη θέση του



O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να απαντήσει στην απόφαση του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, έγραψε ο αρθρογράφος Λι Χόκσταντερ για την Washington Post . Οι σύμμαχοι της.. Γαλλίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμοι για άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ούτε η γαλλική κοινωνία είναι προετοιμασμένη για τέτοιες αποφάσεις.


Ο Χόκσταντερ πιστεύει ότι ο Πούτιν μπορεί να αποφασίσει να χτυπήσει τον γαλλικό στρατό για να ταπεινώσει τον Μακρόν, ο οποίος είναι γνωστός ότι είναι ένας από τους πιο επιθετικά αντιρωσικούς ηγέτες της Δύσης.

Η Γαλλία παραμένει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές όπλων, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές τι μπορεί να προσφέρει η χώρα στον ουκρανικό στρατό. Οι γαλλικές προμήθειες όπλων στην Ουκρανία είναι μικρότερες από αυτές των άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ παρά τη σκληρή ρητορική του Μακρόν.


Η γαλλική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να χειριστεί μια τέτοια απόφαση και δεν θα του συγχωρέσει. Επιπλέον, οι σύμμαχοι του Μακρόν δεν τον υποστηρίζουν καθώς δεν επιθυμούν άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Τον Μάιο αναφέρθηκε ότι ο Μακρόν ήθελε να σχηματίσει έναν συνασπισμό εκπαιδευτών της ΕΕ για να σταλούν στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη Le Monde, η αποστολή Γάλλων και Ευρωπαίων εκπαιδευτών μπορεί να αποφασιστεί εντός λίγων εβδομάδων ή ακόμα και λίγων ημερών.


Κρεμλίνο: Οι ξένοι εκπαιδευτές στην Ουκρανία δεν έχουν ασυλία

«Κανένας εκπαιδευτής που ασχολείται με την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών δεν έχει ασυλία» από τα πλήγματα,δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας το άρθρο του WP .


Δεν έχει σημασία αν είναι Γάλλοι ή όχι»", είπε, σύμφωνα με το TASS.

«Συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση σύμφωνα με τους στόχους μας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Οι συζητήσεις για την ανάγκη αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία συνεχίζονται από τον Φεβρουάριο, όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για αυτό δημόσια. Στα τέλη Μαΐου, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky , υπέγραψε έγγραφα που εξουσιοδοτούν τους Γάλλους εκπαιδευτές να επισκέπτονται τα ουκρανικά εκπαιδευτικά κέντρα για να εξοικειωθούν με την υποδομή και το προσωπικό τους.

Σύμφωνα με το RFI , ο Μακρόν ενδέχεται να ανακοινώσει την απόφασή του στις 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια τελετής για την 80ή επέτειο από την απόβαση των Συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσκλήθηκε να παραστεί στην τελετή.

Το Κρεμλίνο παραδέχτηκε την πιθανότητα άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας σε περίπτωση εμφάνισης δυτικού στρατού στην Ουκρανία. Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για αντίποινα που «θα είναι πολύ πέρα ​​από το πολιτικό επίπεδο». Σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ξένο στρατιωτικό προσωπικό είναι ήδη παρόν στην Ουκρανία «υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων» για να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα υψηλής ακρίβειας.

Γαλλικά φέρετρα στην Ουκρανία

Πέντε φέρετρα και ένα πανό που έγραφε «Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία» βρέθηκαν μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι το πρωί της 1ης Ιουνίου, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο France Info και στο Le Parisien . Τα φέρετρα περιείχαν σακούλες με γύψο.


Για το περιστατικό συνελήφθησαν τρία άτομα. Λέγεται ότι είναι τα τρία άτομα από Βουλγαρία, Γερμανία και Ουκρανία. Διεξάγεται έρευνα για τον προσδιορισμό πιθανής ξένης παρέμβασης, είπε η Le Parisien .


Οι παραβάτες εντοπίστηκαν χάρη στις κάμερες κλειστού κυκλώματος - από ένα λευκό βαν σταθμευμένο κοντά στον Πύργο του Άιφελ, δύο άτομα βγήκαν από το φορτηγό και τοποθέτησαν φέρετρα και ένα πανό στο πεζοδρόμιο. Ο οδηγός του βαν συνελήφθη. Είπε στην αστυνομία ότι πληρώθηκε 40 ευρώ για να παραδώσει άλλους δύο άνδρες και το φορτίο τους. Οι δύο ύποπτοι κατάφεραν αρχικά να διαφύγουν, αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν στο σταθμό των λεωφορείων του Μπέρσι ενώ προσπαθούσαν να πάρουν λεωφορείο για το Βερολίνο.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου