Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

«Φύτρωσαν» ανεμογεννήτριες στο καμένο δάσος των Δερβενοχωρίων (βίντεο)



Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τις καταστροφικές πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια, στο δυτικό τμήμα της Πάρνηθας και ήδη άρχισαν να ξεφυτρώνουν ανεμογεννήτριες!

Αποκαλυπτικό βίντεο από την περιοχή δείχνει ήδη να έχουν «σηκωθεί» τρεις ανεμογεννήτριες, μία τέταρτη να είναι υπό κατασκευή από γερανό και ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί άλλες κολώνες για την κατασκευή άλλων τριών!

Όλα αυτά βέβαια σε ένα επίπεδο. Στο βάθος και λίγο ψηλότερα ήδη έχουν κατασκευαστεί καμιά δεκαριά ανεμογεννήτριες όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο.

Να θυμίσουμε την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο Αύγουστο όταν οι πυρκαγιές είχαν κατακάψει την χώρα, όταν είπε ότι «από τη στιγμή που ο νόμος επιτρέπει -υπό προϋποθέσεις- την τοποθέτηση ανεμογεννητριών μέσα στα δάση, τότε «εκείνοι» που δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες, θα καίνε τα δάση για να μην μπαίνουν»!

Ακούστηκε κι αυτό…

Τον περασμένο Ιούλιο είχε πει επίσης ότι «Πρέπει να στηρίξουμε τις ΑΠΕ. Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον μύθο που υπάρχει, και έχουμε όλοι μαζί ευθύνη για αυτό, ότι τις φωτιές δήθεν τις βάζουμε για να μπουν ανεμογεννήτριες».

Τώρα πως βρέθηκαν τόσες ανεμογεννήτριες στα Δερβενοχώρια 8-9 μήνες μετά την πυρκαγιά, θα είναι τελικά σύμπτωση…










pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου