Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη-Ενώ η τιμή του νικελίου είναι στα ύψη η Ελλάδα πουλάει την ΛΑΡΚΟ και προετοιμάζει μαζική απόλυση εργαζομένων



Απίστευτα πράγματα ψηφίστηκαν χθες εν μέσω του πολύκροτου σήριαλ με τον γνωστό δικηγόρο κ. Λύτρα και τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, να μονοπωλεί σκοπίμως την επικαιρότητα, ενώ την ίδια στιγμή πέρασαν τροπολογίες που προκαλούν την κοινή λογική για ΛΑΡΚΟ και Τράπεζες.

Ξεκινώντας με την ΛΑΡΚΟ, αναφέρουμε ότι ενώ το νικέλιο στην κυριολεξία ανεβαίνει η αξία του σε όλο τον κόσμο, και ενώ σε ολόκληρη Ευρώπη δεν υπάρχουν τα κοιτάσματα, ούτε φυσικά το εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας που βγάζει σιδηρονικέλιο, η ελληνική κυβέρνηση το έχει κλειστό, και με νόμο δίνει την δυνατότητα στον επενδυτή που θα το αγοράσει, να διώξει όλους τους εργαζομένους με ειδική διάταξη.

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ που επεξεργάζεται κρίσιμα ορυκτά που βγάζει το έδαφος κοντά στο εργοστάσιο, ( κοβάλτιο, νικέλιο και σίδηρο), τα οποία είναι βασικά στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταριών κά, οδηγείται σε ξένα χέρια, τα οποία θα απομυζούν τα κέρδη της πιο σημαντικής βιομηχανίας της Ελλάδος.


Είναι ένα πολύχρονο προσχεδιασμένο έγκλημα κατά την βαριά βιομηχανίας της Ελλάδος, από ξένα κέντρα τα οποία δεν θέλουμε να σηκώσουμε ποτέ κεφάλι ως έθνος, με την εκποίηση ενός εργοστασίου που θα μπορούσε να δούλευε, μειώνοντας δραματικά εδώ και μερικά χρόνια, τα 500 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε οι επιχειρήσεις που το διοίκησαν.

Το εργοστάσιο δίνει ψωμί σε 800 οικογένειες, τροφοδοτεί την ελληνική μικρή και μεσαία βαριά βιομηχανία ( όση έχει απομείνει ), ενώ θα μπορούσε να εξάγει σιδηρονικέλιο στο εξωτερικό φέρνοντας πολλά πολλά εκατομμύριο στην χώρα μας.
Το ίδια έγιναν ως κράτος και με τον ελληνικό χρυσό που τον εκμεταλλεύεται ξένη κοινοπραξία από τον Καναδά για ψίχουλα θα λέγαμε, αλλά και με τον λιγνίτη μας, τον οποίο εξάγουμε στα Σκόπια, για να πάρουμε στην συνέχεια ρεύμα το οποίο το πληρώνουμε, αφού η χώρα μας αποφάσισε να γίνει “ πράσινη δύναμη”.
Η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι Α.Ε. θα γνωμοδοτεί σε υποθέσεις απιστίας στις τράπεζες

Η έτερη τροπολογία αφορούσε ότι στην περίπτωση προκαταρκτικής εξέτασης απαιτείται πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς της Τραπέζης της Ελλάδος , η οποία είναι ανώνυμη εταιρεία η οποία θα γνωμοδοτεί σε υποθέσεις που θα πάνε στα δικαστήρια.

Ειδική έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητούν οι εισαγγελικές αρχές όταν διερευνούν υποθέσεις απιστίας εις βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων ή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως προβλέπει τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πολλοί βουλευτές ανέφεραν για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης χθες στην Βουλή.

Η ουσία είναι ότι οι τροπολογίες αυτές και η πολιτική αυτή, σε συνδυασμό με το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, κυρίως λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών, μας οδηγούν σε πιθανή νέα οικονομική κρίση.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου