Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μαύρες σημαίες, "μαύρες προβλέψεις"


Μαύρες σημαίες, "μαύρες προβλέψεις"
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Πολλά προειδοποιητικά μηνύματα για την έκρυθμη και επικίνδυνη κατάσταση στις φυλακές της χώρας υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, αλλά δυστυχώς τα μέτρα δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός αρχιφύλακα από έναν Αλβανό ισοβίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου δεν προξένησε έκπληξη για όσους γνωρίζουν την κατάσταση στις φυλακές, καθώς ήρθε ως συνέχεια μιας σειράς περιστατικών, όπως η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών και δύο επιθέσεων.
Με φόντο μια μαύρη σημαία να κυματίζει, ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κουτσούπας τόνισε πως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και πρέπει η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και τα ζητήματα που θέτουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. «Εδώ και πολλά χρόνια το σύστημα πάσχει από έλλειψη προσωπικού, από υλικοτεχνικές υποδομές, από υπερπλήρωση κρατουμένων. Τα αποτελέσματα τα είδαμε χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στις φυλακές Ιωαννίνων σήμερα φιλοξενούνται περίπου 200 κρατούμενοι, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι μόλις 25, χωρισμένοι μάλιστα σε τέσσερις βάρδιες. Ο κ. Κουτσούπας συνέδεσε τα τελευταία γεγονότα με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, χαρακτηρίζοντας τις φυλακές καζάνι που βράζει, ενώ μίλησε και για ηθικούς αυτουργούς που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και την πληρώνουν αθώοι άνθρωποι.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου