Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Έκθεση του Ζήκου Δέδου στη Δημοτική Πινακοθήκη


Έκθεση του Ζήκου Δέδου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μέχρι τις 24 Απριλίου θα λειτουργεί στη Δημοτική Πινακοθήκη η εικαστική έκθεση του Ζήκου Δέδου, η οποία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης με τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ζήκο Δέδου να ευχαριστεί όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια.
Στο έργο του Ζήκου Δέδου ανεφέρθηκαν ο αντιπρύτανης Γιώργος Καψάλης, και ο Καθηγητής Γιώργος Σμύρης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία και την προσφορά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας πρότεινε τόσο στον Ζήκο Δέδου, όσο και στους υπόλοιπους δημιουργούς που θα παρουσιάσουν το έργο τους σ’ αυτόν τον επετειακό εκθεσιακό κύκλο να δωρίσουν από ένα έργο τους στη Δημοτική Πινακοθήκη, για τον εμπλουτισμό των συλλογών της.
«Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας αλλά και για τους ίδιους, πρώτον γιατί έργα τους θα περιλαμβάνονται σε μια συλλογή που δημιουργήθηκε κυρίως από δωρεές, με πρωτοβουλία του ιδρυτή της Πινακοθήκης, του ευπατρίδη Κώστα Μαλάμου και δεύτερον γιατί στην συγκεκριμένη συλλογή περιλαμβάνονται έργα περιώνυμων Ελλήνων δημιουργών από την περίοδο της Σχολής του Μονάχου μέχρι και σήμερα», ανέφερε.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου