Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η (αν)ικανότητα και το παράδειγμα ...των άλλων!


Η (αν)ικανότητα και το παράδειγμα ...των άλλων!
Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Ορισμένα πράγματα είναι καθαρά θέμα ικανότητας και πρωτοβουλίας. Αλλά και διάθεσης. Στην Ήπειρο που η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα των υδάτων είναι γνωστή στο Πανελλήνιο, δεν υπάρχει σχεδόν καμία οργανωμένη κίνηση ενημέρωησης και εκπαίδευσης στην εξοικονόμηση νερού. Το παράδειγμα δίνει -για μια ακόμη φορά- η Πάτρα, όπου λαμβάνονται πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού μέσα από συνδυασμένες δράσεις πληροφόρησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Τις δράσεις αυτές ανακοίνωσε η αναπτυξιακή επιχείρηση του δήμου Πατρέων και θα γινουν μέσα από μία νέα περιβαλλοντική δομή το «Σπίτι του Νερού», που θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει σε τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος της ιστορικής πέτρινης υδατοδεξαμενής της Πάτρας. Αποδέκτες των δράσεων για τη σωστή διαχείριση του νερού θα είναι μαθητές σχολείων, δημότες, καθώς και επαγγελματίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων.

Στο πλαίσιο των ίδιων δράσεων, ο δήμος ξεκινά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή 1.500 οικιακών ρυθμιστών νερού, με στόχο την μείωση της κατανάλωσης.

Κατά τ' άλλα, στα Γιάννενα παρακαλάμε τη ΔΕΥΑΙ για... ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων, λόγω των υπέρογκων λογαριασμών και κυριολεκτικά λέμε το νερό νεράκι. Ας τα δουν αυτά οι αρμόδιοι και ας τα φτιάξουν. Το κακό παράγινε...


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου