Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Το όνομα και οι πρώτοι υποψήφιοι του Παντελή Κολόκα

Το όνομα και οι πρώτοι υποψήφιοι του Παντελή Κολόκα


«Κοινωνία Πολιτών- Γιάννενα πρώτη πόλη» είναι το όνομα της παράταξης της οποίας ηγείται ο Παντελής Κολόκας.

Ο ίδιος παρουσίασε το όνομα της κίνησης, το προγραμματικό πλαίσιο και το έμβλημά της, το οποίο είναι ο γλάρος, εμπνευσμένο, όπως είπε ο κ. Κολόκας από το ομώνυμο βιβλίο.

Ο κ. Κολόκας δημοσιοποίησε και τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του. Υποψήφιοι λοιπόν θα είναι:




Γεώργιος Αναστασίου Επιχειρηματίας
Κωνσταντίνος Δερματάς Ιατρικός Επισκέπτης
Γιολάντα Ζήκα - Τσόγκα Προϊσταμένη Κλινικής φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ΠΓΝΙ
Χρήστος Καψάλης Φιλόλογος
Αγγελική Κιτσάκη Ξεναγός
Πέτρος Κολιοφούκας Αστυνομικός
Ιωάννης Μηλιώτης Επιχειρηματίας
Άγγελος Μητσόπουλος Ποιητής - Συγγραφέας
Βασιλική Μπέκα Αισθητικός
Γεώργιος Μπόζιος Αστυνομικός
Ιωάννης Οικονόμου Απόστρατος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς
Ιωάννης Παπαγιάννης Δικηγόρος
Χρήστος Παπαρούνας Κτηνοτρόφος
Σταύρος Σιάσης Ελεύθερος Επαγγελματίας – Μέλος Τοπικού Συμβουλίου
Χρήστος Στεφάνου Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας - Άνεργος
Βασίλης Καλούδης Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ναπολέων Τσιάλιος Οικονομολόγος
Ζωή Χήτου Ιατρός Αναισθησιολόγος

«Θέτουμε έναν μεγάλο στόχο. Την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής μας» σημείωσε ο κ. Κολόκας τονίζοντας ότι στην κίνηση έχουν θέση όλοι οι πολίτες.

Βασικός άξονας είναι η δημιουργία και η συγκρότηση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου τα χαρακτηριστικά του οποίου, ο κ. Κολόκας, οριοθέτησε ως εξής:

1. Την ομαλή οργανωτική λειτουργία των δήμων που συνενώθηκαν
Την πλήρη αξιοποίηση των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των τοπικών οργάνων και την παροχή υπηρεσιών στους δημότες στον τόπο κατοικίας τους.

2. Τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και στη λήψη των αποφάσεων από όλα τα όργανα του Δήμου. Σύνθημά μας είναι τα <<γυάλινα Γιάννενα>> τα Γιάννενα διάφανα παντού

3. Την εξυπηρέτηση του δημότη σε όλα τα θέματα, με απλούστευση των διαδικασιών και δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας.

4. Την αναβάθμιση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με όργανα καταρτισμένα, υπεύθυνα και σταθερά προσανατολισμένα στην άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων τους ,καθώς και στην επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής τους με τη δημιουργία γραφείου κατάθεσης προτάσεων των πολιτών.

5. Την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών που εντάχθηκαν στο νέο Δήμο.

6. Σημαντικό στοιχείο της πολιτικής μας αποτελεί η συγκρότηση και η λειτουργία νέων θεσμών και η ενίσχυση των υπαρχόντων, για την εξυπηρέτηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο πολίτη, όπως είναι:

- Ο συνήγορος του δημότη που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται στο δήμο Ιωαννιτών

- Η πλήρης αναθεώρηση στο τροπο αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία,αποτελεί για μας προτεραιότητα παιδειας και πολιτισμού ,
- η αποδοχή της διαφορετικότητας επίσης καθώς και η δημιουργία συνθηκών ,<< μη αποκλεισμού>> των όλων των συνδημοτών μας.

-Το αγροτικό κέντρο ως δίκτυο ενημέρωσης,

- η ψηφιακή εποχή που διανύουμε μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε και να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατο τρόπο τον πρωτογενή τομέα και την ποιότητα των προϊόντων με τα διαθέσιμα,πλέον εργαλεία

- Το κέντρο υποστήριξης νέων αγροτών, μέσω της προώθησης αγροτικών προϊόντων απ´ το γραφείο σχεδιασμού έργων αγροτικής υποδομής με την καθοδήγηση των συμβούλων Αγροτικού Τομέα.

- Οι συνθήκες είναι έτσι διαμορφωμένες που μόνο αναλαμβάνοντας δράση συλλογική μπορούμε να ξανάδημιουργήσουμε το όραμα που έχουμε χάσει.


http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου