Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ενωμένη η "Ενότητα Πολ ιτών" και με νέο αίμα

 Ενωμένη η "Ενότητα Πολιτών" και με νέο αίμα 


Ενωμένη θα βαδίσει, όπως όλα δείχνουν, η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στην εκλογική μάχη του Μαΐου, καθώς ελλείψει «τρίτης λύσης» βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε

εξέλιξη μια προσπάθεια συσπείρωσης στο πρόσωπο του Θωμά Μπέγκα.
Μετά τη συμφωνία να είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο οι σημερινοί αντιδήμαρχοι Νίκος Γκόλας και Βούλα Τσίλη, το «ναι» είπε και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, ο οποίος παρέστη μάλιστα ως… παρατηρητής στην εκδήλωση παρουσίασης της πρώτης ομάδας νέων υποψηφίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι προσεγγίσεις στελεχών έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και δημόσια τοποθέτηση στήριξης του Δημάρχου Φίλιππου Φίλιου στον διάδοχό του στην κεφαλή της παράταξης Θωμά Μπέγκα. Τα μέτωπα πλέον που μένουν ανοιχτά, είναι αυτά με τον πρόεδρο

του Πνευματικού Κέντρου Μωυσή Ελισάφ και τον πρώην αντιδήμαρχο Δημήτρη Θεμελή, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν υπάρξει διαδικασία προσέγγισης προς τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μασσαλά.
Στο μεταξύ, στο χώρο του Ιτς Καλέ επέλεξε να παρουσιάσει ο Θωμάς Μπέγκας την πρώτη ομάδα 20 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα». Οι περισσότεροι εξ αυτών θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την τύχη τους στις δημοτικές εκλογές, ωστόσο λείπει ανάμεσά τους το όνομα που θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη, ενώ η αναγνωρισιμότητα των περισσοτέρων περιορίζεται στον επαγγελματικό τους χώρο.
«Είμαστε μια δυνατή ομάδα που έχει φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά, που θα δέσει αρμονικά μαζί με την εμπειρία των παλαιότερων. Όλοι μαζί είμαστε μια ομάδα νίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Μπέγκας, παρουσιάζοντας τους «σημερινούς συνοδοιπόρους στη μάχη των εκλογών και αυριανούς του συνεργάτες στη διοίκηση του Δήμου», όπως είπε.
Αναφερόμενος στην επιλογή της Ακρόπολης του Ιτς Καλέ για την παρουσίαση, είπε πως είναι «ένας χώρος με ισχυρούς συμβολισμούς για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, που αποτελούν δύο ισχυρούς πυλώνες για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Ένας χώρος με ανοιχτό ορίζοντα σε όλο το Λεκανοπέδιο. Όπως ανοιχτή είναι η παράταξη μας στην κοινωνία και τους πολίτες».
Η πρώτη ομάδα υποψηφίων
Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» είναι οι εξής:
1.Βακαλοπούλου Αλέκα (έμπορος, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Πνευματικού Κέντρου, του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και του Ζωγράφειου Γηροκομείου)
2.Βασιλείου Ελένη (Νηπιαγωγός, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς - Πεντέλης, δραστηριοποιείται εθελοντικά στις οργανώσεις action aid και unicef. )
3.Γερογιάννης Δημήτρης (απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πληροφορική και υποψήφιος Διδάκτορας στο ίδιο τμήμα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της Τεχνολογίας τα τελευταία επτά χρόνια, έχοντας ιδρύσει δύο νεοφυείς επιχειρήσεις)
4.Γιαννούλας Ευάγγελος (πολιτικός μηχανικός, έχει σπουδάσει κι εργαστεί στο εξωτερικό κι ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο)
5.Γιώτη Γωγώ (τελειόφοιτος Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ)
6.Γκόγκος Θεόδωρος (ηθοποιός, σκηνοθέτης στην ομάδα του Πολυθεάματος)
7.Γοργόλης Αλέξης (ηλεκτρονικός, έμπορος ηλεκτρονικών ειδών)
8.Ζάκκα Μελίνα (Ψυχολόγος, η πρώτη Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι")
9.Κοκορδάτος Αποστόλης (Γεωπόνος - Κηποτέχνης, μέλος στο Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, Αθλητής Ομίλου Πρακτικής Σκοποβολής Ιωαννίνων, μέλος του ΑΓΣ Ιωαννίνων
10.Κοτζαμποπούλου Ελένη (Αρχαιολόγος στο Υπ. Πολιτισμού, Αναπληρώτρια προϊσταμένη στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών. Ασχολείται με τα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς).
11.Λιόντος Γιάννης (Πολιτικός Μηχανικός, με εμπειρία στα έργα της Εγνατίας Οδού, έντονη δραστηριότητα στο ΤΕΕ και Ιδρυτικό στέλεχος Ομάδας Μηχανικών Ιωαννίνων)
12.Μαλάτου Ελένη (Πολιτικός Μηχανικός, Στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου)
13.Μπρέχας Μπάμπης (υπάλληλος ΔΕΗ - Γενικός γραμματέας της Ε' κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου – Κέρκυρας- Παξών)
14.Παπαζήσης Γιάννης (Μηχανικός Οχημάτων, Διευθύνων σύμβουλος πωλήσεων σε εταιρεία εμπορίας υγραερίου. Μέλος του Δ.Σ. και υπέυθυνος δημοσίων σχέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Αυτοκινήτου (ΕΛ.ΕΤ.Α.) Μέλος της Αερολέσχης Ιωαννίνων. Τακτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων
15.Σαρακατσάνος Νίκος (Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής Αντιπρόεδρος της ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.)
16.Γιαννάκης Βασίλης (Γυμναστής, Προπονητής Στίβου και ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Σωματείου Ε.Κ.Α. «ΔΩΔΩΝΗ» Ιωαννίνων.
17.Γραβάνη Αικατερίνη (Γυμνάστρια, αθλήτρια για πολλά χρόνια)
18.Σοφία Καραπάνου (Λογοθεραπεύτρια που έχει εργαστεί στη Μέριμνα και στο Κεντρο Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου)
19.Κωλέτση Αγγελική (Μαθηματικός – Τραπεζικός υπάλληλος – αθλήτρια του Βόλεϊ στον Ηρακλή Ιωαννίνων)
20.Ντανίκας Νίκος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση, Προπονητής στίβου. Έχει ασχοληθεί με την προπονητική επί σειρά ετών)
Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας»
Όσοι εκ των υποψηφίων βρέθηκαν στην παρουσίαση και πήραν το λόγο, αναφέρθηκαν κυρίως στην απόφαση συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο. Οι αναφορές τους προκάλεσαν και μία ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», η οποία αναφέρει: «Σήμερα παρακολουθήσαμε το παράδοξο, οι υποψήφιοι του κ. Μπέγκα να κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για την τραγική κατάσταση της πόλης. Πρώτη φορά βλέπουμε υποψήφιους να κατηγορούν τον επικεφαλής της παράταξής τους για ανεπάρκεια. Συμφωνούμε μαζί τους».




http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου