Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μία ακόμη απάντηση για τις συμβάσεις των ΑΜΕΑ


Μία ακόμη απάντηση για τις συμβάσεις των ΑΜΕΑ

Μία ακόμη απάντηση για το ζήτημα των ΑΜΕΑ και τη μετατροπή ορισμένων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δίνει η δημοτική αρχή, αν και όπως επισημαίνει, τόσο από την ίδια όσο και από τη Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου δόθηκαν αναλυτικές απαντήσεις δύο φορές μέχρι σήμερα, εκ των οποίων η μία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Προφανώς όμως κάποιοι ή δεν παρακολούθησαν τίποτα ή αρέσκονται σε προεκλογικές κορώνες», σημειώνει και προσθέτει πως η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου αντιμετώπισε το θέμα με απόλυτη υπευθυνότητα, χωρίς να υποκύψει σε ψηφοθηρικές λογικές, όπως συνέβαινε από προηγούμενες δημοτικές αρχές.
«Το σύνολο των ΑΜΕΑ είχε προσληφθεί το 2010 με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο είχε συγκεκριμένη διάρκεια. Από τη νομοθεσία δίνεται στην επιχείρηση το δικαίωμα να μετατρέψει ορισμένες από τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Αυτό έγινε από το Πνευματικό Κέντρο. Κι έγινε με απόλυτα διάφανο τρόπο.
Η διοίκηση προχώρησε στη μετατροπή συμβάσεων λαμβάνοντας υπόψιν της τις οικονομικές δυνατότητες της επιχείρησης και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της. Κάλυψε θέσεις που προβλέπονταν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.
Προηγήθηκε αξιολόγηση όλων των ΑΜΕΑ από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών στις οποίες ήταν τοποθετημένοι. Επιλέχθηκαν, κατά κανόνα, εργαζόμενοι που παρέχουν υπηρεσίες στο Πνευματικό Κέντρο. Η μονιμοποίηση δεν γίνεται με κοινωνικά κριτήρια αλλά με βάση τις δυνατότητες των ΑΜΕΑ και τις ανάγκες της επιχείρησης.
Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου δεν υπάκουσε σε προεκλογικές λογικές του παρελθόντος. Επέλεξε μία πολιτική ξεκάθαρη με το κόστος που μπορεί αυτή να περιλαμβάνει. Τα προεκλογικά παιχνίδια από τις παρατάξεις που μετέχουν στις εκλογές είναι εύκολα κι ανέξοδα. Όμως είναι καταδικαστέα από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης», καταλήγει η απάντηση της δημοτικής αρχής.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου