Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σε μωβ χρώμα η ενημέρωση για την επιληψία


Σε μωβ χρώμα η ενημέρωση για την επιληψία
Ως Ημέρα Ενημέρωσης για την Επιληψία έχει οριστεί η 26η Μαρτίου και στο πλαίσιο αυτό η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ανέλαβαν μια πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών.
Από τις 11 το πρωί και για μία περίπου ώρα μαθητές με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, δημιούργησαν μία μωβ νησίδα στο κέντρο της πόλης, χρώμα το οποίο επέλεξε μια 9χρονη κοπέλα από τον Καναδά που βγήκε και μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Οι μαθητές μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως τα άτομα που πάσχουν από επιληψία πρέπει να βγουν από τη σκιά και να σταματήσει η προκατάληψη απέναντί τους.
«Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε, καθώς θεωρούμε πως πρέπει το σχολείο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και να δείχνει αλληλεγγύη», ανέφερε ο Διευθυντής του 10ου Γυμνασίου Κώστας Καμπέρης, ενώ στο στόχο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για να σπάσουν οι προκαταλήψεις, αναφέρθηκε η επιμελήτρια της Νευρολογικής Κλινικής Σοφία Μαρκούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου