Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γιατί Μέρκελ-Σόιμπλε οδηγούν τον Τσίπρα σε αδιέξοδο





O Tσίπρας στον Ολάντ, η Μέρκελ για μια ακόμη φορά στην Τουρκία. Τα συχνά ταξίδια της Καγκελαρίου στην γειτονική μας χώρα-απειλή καταδεικνύουν και τη σημασία που δίνει η Μέρκελ στην Τουρκία των Ερντογάν-Νταβότογλου.

Ο Γερμανοί έχουν συνειδητοποιήσει πως η Τουρκία είναι εκείνη που κρατάει τα κλειδιά των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου όμως θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν απάντηση του αιφνίδιου ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Γαλλία.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Εδώ ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε για μια ακόμη φορά την βοήθεια του Ολάντ τόσο για την αξιολόγηση όσο και για το χρέος. Ο Σόιμπλε όπως αποκαλύπτει το Der Spiegelεξοργίστηκε μια και θεώρησε την σπουδή του Ελληνα πρωθυπουργού να σπεύσει στον Παρίσι σαν αχαριστία προς τους Γερμανούς που διατήρησαν την Ελλάδα εντός της Σένγκεν.

Η αποκάλυψη μάλιστα της ύπαρξης μυστικού σχεδίου απομείωσης του ελληνικού χρέους στα συρτάρια του Σόιμπλε, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να είναι πιο αποδεκτό από τις δανείστριες χώρες αδειάζει τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και το ΔΝΤ.

-Σε λάθος πόρτες αναζητείτε συμμάχους…,

είναι το μήνυμα του Σόιμπλε προς το Μέγατο Μαξίμου.

Παρόμοια και η αντίδραση της Μέρκελ η οποία δείχνει να αγνοεί την Αθήνα και τον ρόλο της στο προσφυγικό και να ρίχνει όλο το βάρος της στην Τουρκία.

Για μια ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να βρίσκεται σε διπλωματική καραντίνα. Το ΔΝΤ είναι εξοργισμένο με τις Υποκλοπές και οι Γερμανοί με τα “άστοχα” ταξίδια του Ελληνα πρωθυπουργού.

Από το Άμστερνταμ όπου παραβρίσκεται για την σύνοδο του ECOFIN, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι προς το παρόν η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της και για όσο η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, αναφέρει το Bloomberg.

Συμπλήρωσε ότι ήδη η Ελλάδα επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού και από τις μακρές περιόδους ωρίμανσης τους, ενώ έκανε λόγο ότι οι προτάσεις για πάγωμα των χαμηλών επιτοκίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM)παραβιάζουν τους κανόνες του ΕSM.

Στο μεταξύ στην Αθήνα τα Ταμεία του Κράτους στεγνώνουν επικίνδυνα…Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολύ δύσκολα ο Τσίπρας θα πάρει αναδιάρθρωση light του χρέους χωρίς να φέρει το μνημόνιο-κάβα του Σόιμπλε στην Βουλή προς ψήφιση…

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 




http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου