Έμπρακτη στήριξη στη λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής με τη δωρεάν διάθεση 30 τόνων ελληνικού γάλακτος μέχρι το τέλος του 2016.
Σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού σε όλα τα επίπεδα, ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου επενδύει η διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» με κύριο στόχο την εξωστρέφεια και την εδραίωση και ανάπτυξη της εταιρίας στις αγορές...Παράλληλα επενδύει άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής στηρίζοντας παράλληλα με πολλούς τρόπους την τοπική κοινωνία.
Τα βασικά σημεία του προγραμματισμού της εταιρίας, παρουσίασε χτες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος Τομ Σίπερς (Tom Seepers) με την παρουσία και του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Μιχάλη Παναγιωτάκη.
Το πλάνο εκσυγχρονισμού αναπτύσσεται σταθερά σε τέσσερις άξονες:
1. Αναδιοργάνωση στις διαδικασίες και στα πρότυπα ώστε η εταιρία να γίνει πιο αποτελεσματική.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται έχουν αυξηθεί, έχει βελτιωθεί η διαδικασία διοίκησης και η εκπαίδευση των εργαζομένων στην οποία έχει επενδυθεί ποσό 400 χιλ. ευρώ
2. Βελτίωση στην τεχνολογία παραγωγής. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του εργοστασίου και ακολουθεί στη χρονιά που διανύουμε και το επόμενο διάστημα επένδυση 6 εκατ. ευρώ με μεγάλες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού στο εργοστάσιο.
3. Βελτίωση εμπορικών δραστηριοτήτων. Ήδη στην ελληνική αγορά, καταγράφεται σημαντική αύξηση πωλήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο και αύξηση στο μερίδιο της αγοράς στη φέτα. Επίσης σήμερα η «Δωδώνη» είναι τρίτη στο στραγγιστό γιαούρτι και τέταρτη στο φρέσκο γάλα και έχει πετύχει τη γεωγραφική εξάπλωση των προϊόντων της.
Στο εξωτερικό, η στόχευση είναι σε συγκεκριμένες αγορές η «Δωδώνη» να φτάνει απευθείας στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα σημεία διανομής και όχι σε μικρά καταστήματα με ειδικά προϊόντα.
4. Υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστική η αύξηση της αγοράς στην προμήθεια γάλακτος που φτάνει τα 50 εκατ. τα οποία επενδύθηκαν στην τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο, με έναν από τις καλύτερους τρόπους πληρωμής στην αγορά και προκαταβολές στους παραγωγούς.
Παράλληλα τρέχουν κοινωνικές πρωτοβουλίες και υποστήριξη (εκκλησία, σχολεία κ.α) σε φορείς με ιδιαίτερη ευαισθησία μέσα στην κρίση.
Με την ολοκλήρωση της τριετίας ολοκληρώνεται σταδιακά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ξεκινάει το νέο σχέδιο ανάπτυξης με επίκεντρο την εξωστρέφεια με τη στρατηγική φιλοσοφία όμως τη διοίκησης να μην έχει αλλάξει και να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Αύξηση των πωλήσεων, εστίαση στην ποιότητα, συνέχιση της ελληνικής παράδοσης και παραγωγή αμιγώς ελληνικών προϊόντων, με το μότο να είναι για τη «Δωδώνη»: Η Γεύση του καλού.
Αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη της επιχείρησης διεθνώς στις ήδη υφιστάμενες αγορές με νέους πελάτες ενώ ανοίγουν με εξαγωγές και νέες αγορές όπως η Ιαπωνία, κι ακόμα Χιλή, Παναμάς, Πολωνία. Μεγάλη αγορά για το μέλλον θεωρείται τέλος η ρωσική αλλά προς το παρόν υπάρχει το εμπάργκο.
Συμφωνία για τη Γαλακτοκομική
Ενδεικτική της πολιτικής στήριξης της τοπικής κοινωνίας είναι και η στήριξη της «Δωδώνης» στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Η Γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησαν στην διεύρυνση της συνεργασίας τους, στηρίζοντας το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Πιο συγκεκριμένα, η «Δωδώνη» ανέλαβε τη δωρεάν διάθεση 30 τόνων ελληνικού γάλακτος μέχρι το τέλος του 2016, καλύπτοντας έτσι πλήρως τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής.
Η συνεργασία έρχεται ως συνέχεια παλαιότερης, κατά την οποία η «Δωδώνη» Α.Ε είχε υποστηρίξει ερευνητικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Γάλακτος Ιωαννίνων για την ανάπτυξη νέων γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε χτες παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΟ Γεώργιου Καρέτσου και του διευθύνοντα σύμβουλου Αθανάσιου Καπρέλη ενώ από πλευράς της Γαλακτοβιομηχανίας συμμετείχαν οι κκ Σίπερς και Παναγιωτάκης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Δωδώνης» κ.Σίπερς δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να υποστηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο θεσμούς και οργανισμούς, όπως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, που σχετίζονται με την ελληνική γαλακτοκομία και την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.
Η χορηγία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή δέσμευση και στήριξη της ΔΩΔΩΝΗ στους νέους ανθρώπους και στην εκπαίδευση τους, με στόχο τη δημιουργία αξιόλογων Ελλήνων επιστημόνων που θα εξελίξουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο της ελληνική παραγωγής γάλακτος».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Αθανάσιος Καπρέλης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αποδεχόμαστε την πρόταση της Βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ για συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Η ΔΩΔΩΝΗ ιστορικά είναι η βιομηχανία που στήριξε την κτηνοτροφία στην Ήπειρο και σήμερα αποτελεί ελληνικό λίκνο στις αγορές όλου του κόσμου καταλαμβάνοντας μια από τις πρώτες θέσεις στις εξαγωγές πιστοποιημένων τυροκομικών προϊόντων.
Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα είναι εις όφελος όχι μόνο της ΕΠΑΣ Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων αλλά και μέσω αυτής στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα».
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας βρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών όπως ο περιφερειάρχης Αλέξ. Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης, εκπρόσωποι φορέων των παραγωγών κ.α.
Από αριστερά: Μιχάλης Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΩΔΩΝΗ, Tom Seepers, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΩΔΩΝΗ, Αλεξάνδρα Μέγα Διευθύντρια Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Αθανάσιος Καπρέλης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Γεώργιος Καρέτσος Πρόεδρος Δ.Σ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
Σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού σε όλα τα επίπεδα, ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου επενδύει η διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» με κύριο στόχο την εξωστρέφεια και την εδραίωση και ανάπτυξη της εταιρίας στις αγορές...Παράλληλα επενδύει άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής στηρίζοντας παράλληλα με πολλούς τρόπους την τοπική κοινωνία.
Τα βασικά σημεία του προγραμματισμού της εταιρίας, παρουσίασε χτες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος Τομ Σίπερς (Tom Seepers) με την παρουσία και του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Μιχάλη Παναγιωτάκη.
Το πλάνο εκσυγχρονισμού αναπτύσσεται σταθερά σε τέσσερις άξονες:
1. Αναδιοργάνωση στις διαδικασίες και στα πρότυπα ώστε η εταιρία να γίνει πιο αποτελεσματική.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται έχουν αυξηθεί, έχει βελτιωθεί η διαδικασία διοίκησης και η εκπαίδευση των εργαζομένων στην οποία έχει επενδυθεί ποσό 400 χιλ. ευρώ
2. Βελτίωση στην τεχνολογία παραγωγής. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του εργοστασίου και ακολουθεί στη χρονιά που διανύουμε και το επόμενο διάστημα επένδυση 6 εκατ. ευρώ με μεγάλες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού στο εργοστάσιο.
3. Βελτίωση εμπορικών δραστηριοτήτων. Ήδη στην ελληνική αγορά, καταγράφεται σημαντική αύξηση πωλήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο και αύξηση στο μερίδιο της αγοράς στη φέτα. Επίσης σήμερα η «Δωδώνη» είναι τρίτη στο στραγγιστό γιαούρτι και τέταρτη στο φρέσκο γάλα και έχει πετύχει τη γεωγραφική εξάπλωση των προϊόντων της.
Στο εξωτερικό, η στόχευση είναι σε συγκεκριμένες αγορές η «Δωδώνη» να φτάνει απευθείας στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα σημεία διανομής και όχι σε μικρά καταστήματα με ειδικά προϊόντα.
4. Υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστική η αύξηση της αγοράς στην προμήθεια γάλακτος που φτάνει τα 50 εκατ. τα οποία επενδύθηκαν στην τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο, με έναν από τις καλύτερους τρόπους πληρωμής στην αγορά και προκαταβολές στους παραγωγούς.
Παράλληλα τρέχουν κοινωνικές πρωτοβουλίες και υποστήριξη (εκκλησία, σχολεία κ.α) σε φορείς με ιδιαίτερη ευαισθησία μέσα στην κρίση.
Με την ολοκλήρωση της τριετίας ολοκληρώνεται σταδιακά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ξεκινάει το νέο σχέδιο ανάπτυξης με επίκεντρο την εξωστρέφεια με τη στρατηγική φιλοσοφία όμως τη διοίκησης να μην έχει αλλάξει και να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Αύξηση των πωλήσεων, εστίαση στην ποιότητα, συνέχιση της ελληνικής παράδοσης και παραγωγή αμιγώς ελληνικών προϊόντων, με το μότο να είναι για τη «Δωδώνη»: Η Γεύση του καλού.
Αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη της επιχείρησης διεθνώς στις ήδη υφιστάμενες αγορές με νέους πελάτες ενώ ανοίγουν με εξαγωγές και νέες αγορές όπως η Ιαπωνία, κι ακόμα Χιλή, Παναμάς, Πολωνία. Μεγάλη αγορά για το μέλλον θεωρείται τέλος η ρωσική αλλά προς το παρόν υπάρχει το εμπάργκο.
Συμφωνία για τη Γαλακτοκομική
Ενδεικτική της πολιτικής στήριξης της τοπικής κοινωνίας είναι και η στήριξη της «Δωδώνης» στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Η Γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησαν στην διεύρυνση της συνεργασίας τους, στηρίζοντας το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Πιο συγκεκριμένα, η «Δωδώνη» ανέλαβε τη δωρεάν διάθεση 30 τόνων ελληνικού γάλακτος μέχρι το τέλος του 2016, καλύπτοντας έτσι πλήρως τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής.
Η συνεργασία έρχεται ως συνέχεια παλαιότερης, κατά την οποία η «Δωδώνη» Α.Ε είχε υποστηρίξει ερευνητικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Γάλακτος Ιωαννίνων για την ανάπτυξη νέων γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε χτες παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΟ Γεώργιου Καρέτσου και του διευθύνοντα σύμβουλου Αθανάσιου Καπρέλη ενώ από πλευράς της Γαλακτοβιομηχανίας συμμετείχαν οι κκ Σίπερς και Παναγιωτάκης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Δωδώνης» κ.Σίπερς δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να υποστηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο θεσμούς και οργανισμούς, όπως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, που σχετίζονται με την ελληνική γαλακτοκομία και την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.
Η χορηγία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή δέσμευση και στήριξη της ΔΩΔΩΝΗ στους νέους ανθρώπους και στην εκπαίδευση τους, με στόχο τη δημιουργία αξιόλογων Ελλήνων επιστημόνων που θα εξελίξουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο της ελληνική παραγωγής γάλακτος».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Αθανάσιος Καπρέλης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αποδεχόμαστε την πρόταση της Βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ για συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Η ΔΩΔΩΝΗ ιστορικά είναι η βιομηχανία που στήριξε την κτηνοτροφία στην Ήπειρο και σήμερα αποτελεί ελληνικό λίκνο στις αγορές όλου του κόσμου καταλαμβάνοντας μια από τις πρώτες θέσεις στις εξαγωγές πιστοποιημένων τυροκομικών προϊόντων.
Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα είναι εις όφελος όχι μόνο της ΕΠΑΣ Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων αλλά και μέσω αυτής στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα».
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας βρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών όπως ο περιφερειάρχης Αλέξ. Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης, εκπρόσωποι φορέων των παραγωγών κ.α.
Από αριστερά: Μιχάλης Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΩΔΩΝΗ, Tom Seepers, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΩΔΩΝΗ, Αλεξάνδρα Μέγα Διευθύντρια Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Αθανάσιος Καπρέλης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Γεώργιος Καρέτσος Πρόεδρος Δ.Σ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"
ele.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου