Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του διοικητή του ΕΚΕΠΥ στα κέντρα φιλοξενείας στην Ήπειρο







Συντονισμός δράσεων με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς.

Ικανοποιημένος στα θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από την «αυτοψία» του στις δομές προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο, εμφανίστηκε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Νίκος Παπαευσταθίου...Ο κ. Παπαευθυμίου, διαπίστωσε ότι υπάρχει επαρκής υγειονομική και ιατρική κάλυψη στα κέντρα, όμως στάθηκε στο ζήτημα της βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής στη δομή στον Κατσικά, όπου φιλοξενούνται περίπου 1100 πρόσφυγες και μετανάστες.


«Σίγουρα, η δομή του Κατσικά δεν είναι σε καλό επίπεδο, όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, ειδικότερα το θέμα της...
αποχέτευσης.


Αυτό το επισημάναμε και κινούμαστε στην κατεύθυνση εύρεσης λύσης» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με θεσμικούς φορείς στην Περιφέρεια.


Ωστόσο, ανέφερε πως ο στρατός, που έχει την ευθύνη του κέντρου, προχωρά στην αύξηση του αριθμού των χημικών τουαλετών και ντους, ενώ πρόσθεσε πως θα αναζητηθεί καλύτερη λύση εφόσον η δομή λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Παπαευσταθίου νωρίτερα, κατά την επίσκεψη του στον Κατσικά, είχε τονίσει πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για «να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα η θέμα με τυχόν επιδημίες, με γνώμονα τις συνθήκες διαβίωσης, σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τώρα που καλοκαιριάζει».


«Σε μεγάλο θέμα», όπως το χαρακτήρισε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, αναδείχτηκε το ζήτημα της διακομιδής περιστατικών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ειδικά από τα νοσοκομεία, προς τα κέντρα φιλοξενίας.


Κατά την σύσκεψη στην Περιφέρεια, ζήτησε την συνδρομή της αυτοδιοίκησης για την διάθεση ορισμένων αυτοκίνητων τύπου βαν, ώστε να γίνονται οι επιστροφές από τα νοσοκομεία - «για να μην απασχολούνται τα ασθενοφόρα, καθώς το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε οριακό σημείο από άποψη προσωπικού και μέσων».


Ιδιαίτερη αναφορά στην επιδημιολογική επιτήρηση έκανε ο κ. Παπαευσταθίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ότι αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση, το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο της ευθύνης του απέναντι στο νόμο, σε πανελλαδικό επίπεδο συλλέγει πλέον σε καθημερινή βάση, δελτία από κάθε δομή».


«Οποιοδήποτε περιστατικό τυχόν αναφερθεί, ή τυχόν υπάρξει, θα παρακολουθηθεί άμεσα εν τη γενέσει του, τόσο στο χώρο της δομής φιλοξενίας, όσο και στον υγειονομικό σχηματισμό για περεταίρω νοσηλεία, έτσι ώστε να πούμε πως έγκαιρα και έγκυρα είμαστε απολύτως διασφαλισμένοι» ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου.


epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου