Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δεκάδες στρατιώτες νεκροί και τραυματίες




Κατά τη διάρκεια των μαχών των τελευταίων τεσσάρων ημερών, η αρμενική πλευρά έχει 20 νεκρούς, ενώ 26 δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και υπάρχουν 72 τραυματίες. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνταγματάρχης Βίκτορ Αρουσταμιάν κατά τη συνάντηση του με δημοσιογράφους στην Στεπανάκερτ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των ‘αρμενικών νέων’, ο συνταγματάρχης ανέφερε και το θάνατο ενός παιδιού και τριών ενηλίκων αμάχων.
Ο ίδιος τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε μεγάλες απώλειες που τις υπολογίζει σε 300 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες.
Σε δημοσιεύματα που γράφουν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ελέγχει περιοχές τις οποίες κατέλαβε, απάντησε ότι «κανένας οικισμός δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν. Σε περιοχές που ο εχθρός είχε εισβάλει σε βάθος 200-300 μέτρων δεν υπάρχει κανένας οικισμός. Αυτό σημαίνει ότι καμία περιοχή δεν ελέγχεται από τον εχθρό».
«Σήμερα 4 Απριλίου, ο εχθρός χρησιμοποίησε όπλα για πρώτη φορά. Όπως είναι το ρωσικό TOS-1 (‘Solntsepyok’), αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Επίσης το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το «καμικάζι» drone, αλλά η αεράμυνά μας κατάφερε να το καταστρέψει», δήλωσε.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η αρμενική πλευρά είχε απώλεια επτά αρμάτων μάχης, ενώ το Αζερμπαϊτζάν έχασε 18 άρματα μάχης, 3 θωρακισμένα οχήματα μάχης, και περίπου 6 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου