Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Panama Papers: Όλος ο πλανήτης «βουτηγμένος» σε σκάνδαλα πλην των... ΗΠΑ (βίντεο)





Ένα σκάνδαλο υποτίθεται πλανητικών διαστάσεων έχει ξεσπάσει μετα την αποκάλυψη από την φημερίδα «Suddeutche Zeitung» ότι προσωπικότητες όπως αρχηγοί κρατών, αθλητές,καλλιτέχνες, εκατομμυριούχοι διατηρούν offshore εταιρείες για να φοροαποφεύγουν στο οποίο όμως όλως τυχαίως δεν υπάρχει ούτε ένας Αμερικανός πολιτικός ή κάποιος σπουδαίος οικονομικός παράγοντας.

Στο υποτιθέμενο αυτό μέγα-σκάνδαλο επιχειρείται να εμπλακούν οι δύο άλλοι πλανητάρχες αντίπαλοι του Μ.Ομπάμα-Β.Πούτιν και Ξι Ζιπίνγκ-ώστε να προκληθεί δυσαρέσκεια για τους δύο
ηγέτες πυ έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τις ΗΠΑ καθώς όπως έχουν αποδείξει είναι πολύ ικανοί γεωστρατηγικοί παίκτες.

Οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία να κόψουν μέρος της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν καθώς στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου το κόμμα του αναμένεται να κάνει περίπατο.

Ο λόγος που επιλέχθηκε εσπευσμένα χθες το βράδι να διαρρεύσουν τα panama papers ήταν μετά την αποκάλυψη του ροζ βίντεο του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας και ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο οποίος καταγράφηκε σε ερωτικές περιπτύξεις με την 39χρονη βοηθό του την 39χρονη Ρωσοβρετανίδα Νατάλια Πελεβίν.

Στο βίντεο όμως εάν εξαιρέσουμε τις ερωτικές περιπτύξεις στους διαλόγους ακούγεται ξεκάθαρα ότι, έχουν στενές σχέσεις με την CIA και πληρώνονονται από αμερικανικά κεφάλαια. Δηλαδή εργάζονται για αμερικανικά συμφέροντα.



Μάλιστα ο Αμερικανός χρηματιστής και λομπίστας Μπιλ Πράουντερ δήλωσε ότι "η Νατάλια ήταν από τους μεγαλύτερους συμμάχους μας". Ο συγκεκριμένος είναι στενός συνεργάτης του πασίγνωστου για τον αρνητικό του ρόλο στην δημιουργία και εξοπλισμό ισλαμιστικών ομάδων στην Συρία, Τζον Μακέιν.

Η ίδια η Ναταλία λέει στο βίντεο ότι επικοινωνεί με την CIA, ενω ο Πραόυντερ είναι ο βασικός χρηματοδότης της ρωσικής αντιπολίτευσης!

Η ίδια λέει αν αποτύχουν στις εκλογές θα μεταναστέυσεις στις ΗΠΑ γιατί εκεί της προσφέρουν πολλά λεφτά και θα γίνει σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον!

Είναι σφαφές ότι τα νεοταξικά κέτντρα εξουσίας επιθυμούσαν να βγάλουν τα panama papers λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου όμως τώρα μετά το "κακό" που β΄ρηκε την "δική" τους ρωσική αντιπολίτευση έπρεπε άμεσα να γίνει κάποια κίνηση "σωτηρίας" για να σωθεί ότι είναι δυνατόν.



Οι αποκαλύψεις έγιναν από 107 μέσα ενημέρωσης από 76 χώρες όλες ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ που επεξεργάστηκαν 11,5 εκατομμύρια αρχεία από τους φακέλους της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών για offshore για την περίοδο 1977-2015.

Τα Panama Papers, όπως ονομάστηκε η αποκάλυψη, πρόκειται για διαρροή πληροφοριών και αποκαλύπτουν ότι πέραν των χιλιάδων ανωνύμων, πλήθος αρχηγών κρατών, πολιτικών, εκατομμυριούχοι, αστέρες των αθλητισμού, διασημότητες, εγκληματικά δίκτυα και άτομα που αποτελούν αντικείμενο διεθνών κυρώσεων έχουν προσφύγει σε εταιρείες offshore για να κρύψουν τις περιουσίες τους, μέ ένα όμως παράδοξο:

Δεν υπάρχει Αμερικανός για "δείγμα" εκεί μέσα!

Η "αποκάλυψη" έγινε από την ιστοσελίδα WikiLeaks , η οποία παρέσχε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων: περιλαμβανόμενο μέσα σε 11,5 εκατ. έγγραφα, και πάνω από 2,6 terabytes πληροφοριών τα οποία διοχετεύηκαν στα χέρια της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και άλλους 107 δημοσιογραφικούς ομίλους, οι οποίοι επιδόθηκαν αμέσως στο έργο της κωδικοποίησης, ταυτοποίησης και δημοσίευσης επιλέγοντας άμεσα τους βασικούς αντιπάλυος των ΗΠΑ έχοντας ή μη έχοντας κάτι ουσιαστικό να τους προσάψουν.




Έτσι λοιπόν πεπιχειρείται η εμπλοκή 12 νυν και πρώην παγκόσμιων ηγετών, όπως του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ισλανδού πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Νταβίντ Γκουνλαουγκσον, του προέδρου του Πακιστάν, του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Πορόσενκο (μάλλον είναι αναλώσιμος πλέον) του Αργεντίνου ομολόγου του Μαουρίσιο Μάκρι (δεν τους προέκυψε τόσο "βολικός" όσο ήλπιζαν), ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, η οικογένεια του Κινέζου προέδρου Ζι Τζινπίνγκ, Άραβες εμίρηδες κλπ, πάνω από 15,600 μεγάλες εταιρείες και θυγατρικές της... μιας νύχτας, για να αποφύγουν φορολογικούς ελέγχους, όπως η UBS, η HSBC, η Commerzbank, HSH Nordbank. Συνολικά 214.000 εταιρείες και off-shore παραρτήματα/μορφώματα εμφανίζονται στα στοιχεία που απεκάλυψε η WikiLeaks.








Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι χτυπιούνται επίσης οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί οικονομικοί οργανισμοί



Για τον Β.Πούτιν υπάρχουν οι γνωστές αοριστίες περί φίλων του, όχι όμως για τον ίδιο. Οι Αμερικανοί χρόνια προσπαθούσαν να βρουν κάτι για αυτόν αλλά επειδή δεν το καταφέρνουν καταφεύγουν στην λύση του να χτυπηθεί όποιος τον... χαιρετάει. Άλλωστε αν πετιέται "λάσπη" συνεχώς κάτι σε κάποιους θα μείνει όπως έλεγε και ο Γιόζεφ Γκέμπελς.

Επιχειρείται μια γενική επίθεση κατά όλων των ηγετών των χωρών των BRICS, σήμερα κατά του Β.Πούτιν και του Ξι Ζιπίνγκ, τις προηγούμενες μέρες κατά της Βραζιλιάνας προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ και του Νοτιοαφρικακνού ομολόγου της Τζέικομπ Ζούμα.

Στο απυρόβλητο προς ώρας είναι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αλλά δεν μπορεί κάποιος γείτονάς του δεν θα εκοψε απόδειξη κάποια φορά οπότε θα τον πιάσουν και αυτόν.


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου



http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου