Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Νέο πρόγραμμα VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για ανέργους 18-29 ετών!






Αιτήσεις και για επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου,στο τηλέφωνο 26510-20777.

Νέο πρόγραμμα voucher τουρισμού ανακοινώθηκε για ηλικίες έως 29 ετών πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ ή γυμνασίου, λυκείου και μεταδευτεροβάθμιας με κέρδος έως 2458€...

Για την Ήπειρο θα επιλεχθούν συνολικά 287 άτομα από τα οποία θα είναι 46 ΑΕΙ και 241 γυμνασίου, λυκείου και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Πράξη αφορά στην παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε 8.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους έως 29 ετών, και ειδικότερα, η παρούσα πρόσκληση Β’


α) θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών,

β) πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών, σε 2 φάσεις (α’ φάση: 200 ώρες θα αφορούν στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του ωφελούμενου-καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και β’ φάση: 220 ώρες, θα αφορούν σε δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης ).

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α’ και β’ φάση) δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

γ) υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων από το ΙΝ.ΣΕΤΕ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρτιση που αφορούν:
i) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων,
ii) στην τοποθέτηση του ωφελούμενου στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης,

Εκπαιδευτικό Επίδομα:
Περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται ως εξής:

α) Για μεν τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 2.458€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.058€ συνολικά, αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης (980€ για την α΄ φάση και 1.078 € για την β΄ φάση),

β) για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/
Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2.248€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 1.848 € συνολικά, στο επίδομα πρακτικής άσκησης (880€ για την α΄ φάση και 968€ για την β΄ φάση).

Στο ως άνω εκπαιδευτικό επίδομα έχει ληφθεί υπόψη και η κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ωφελουμένων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από 11/03/2016 και λήγει την 10/04/2016 και ώρα 24:00.

Για τις επιχειρήσεις…
Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις ενδεικτικά και όχι περιοριστικά που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, δηλαδή σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρίνων, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του Σ.Ε.Τ.Ε., στις οποίες δεν συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα το ελληνικό δημόσιο και οι οποίες για την πρόσληψη του προσωπικού τους δεν υπάγονται στις διατάξεις του Ν.2190/1994 όπως ισχύει σήμερα.

Η πρακτική άσκηση θα έχει συνάφεια με το αντικείμενο του προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης που επέλεξε ο ωφελούμενος.

Οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης με βάση την Στατιστική Ταξινόμηση των Οικονομικών Δραστηριοτήτων NACE REV.2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης δύνανται να εμπίπτουν ενδεικτικά στις εξής κατηγορίες ΣΤΑΚΟΔ 08: 49, 50, 51, 52, 55, 56, 74, 77, 79, 81, 82, 90, 92, 93 και 94.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης που υπάγονται στον ΣΤΑΚΟΔ 94 "Δραστηριότητες οργανώσεων" θα πρέπει να έχουν άμεση σχέση με τον τουριστικό κλάδο.

Περισσότερες Πληροφορίες για επιχειρήσεις και ανέργους:
ΚΔΒΜ Future Voice
Ναπολέων Ζέρβα 42 Β Ιωάννινα
 Τηλέφωνο 2651020777
www.epidotoumeno.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου