Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ούτε στην Άρτα έδωσε απαντήσεις ο αναπλ. Υπουργός Τρυφ. Αλεξιάδης





• Ήλθε, άκουσε και… απήλθε ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος το Σάββατο βρέθηκε στην Άρτα, όπου συναντήθηκε με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής, αλλά και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά βασικών αιτημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.
Χωρίς βέβαια να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, έκανε λόγο για την ανάγκη ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος ώστε να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, λες και ο ίδιος δεν είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που καθορίζουν την φορολογική πολιτική της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική τόσο προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, όσο και προς τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σειρά αιτημάτων
Σειρά αιτημάτων, που έχουν να κάνουν με τη φορολογία των επιχειρήσεων, κατέθεσαν στον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη οι παραγωγικοί φορείς και οι επαγγελματίες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας.
Στην παρέμβασή του προς τον υπουργό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου τόνισε ότι «η συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής με τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, όχι μόνο δεν δίνει διέξοδο, αλλά ενισχύει την ύφεση και την ανεργία. Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά είναι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης».
Μάλιστα του επέδωσε και σχετικό υπόμνημα, στο οποίο μεταξύ άλλων, ζητείται:
- Δίκαιο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα σε βάθος δεκαετίας και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και μείωσης της γραφειοκρατίας.
- Την άμεση αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που προέκυψαν μετά την κατάργηση και τη μεταφορά τους των τμημάτων Ελέγχου & Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Άρτας, στην Πρέβεζα.
- Υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής, μέσω παροχής κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξή της…
- Παροχή δανείων με χαμηλά επιτόκια προς τον αγροτικό τομέα
- Διατήρηση του δικαιώματος της ρύθμισης των 100 δόσεων, ως ανεξάρτητο ποσό οφειλής, πλήρως αποσυνδεδεμένο από άλλα νεότερα χρέη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις συγκεκριμένες οφειλές τους.
- Να θεσπιστεί ένα ενιαίο και κοινό αφορολόγητο όριο με καθολική ισχύ για ελευθέριους επαγγελματίες και μισθωτούς.
- Ενίσχυση φορολογικών Κινήτρων στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο».

Με τον Δήμαρχο
Εξάλλου, σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ έθεσε στον αναπλ. Υπουργό και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, του βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα και όλων των δημάρχων του Νομού.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε την ανάγκη αύξησης των πόρων προς τους Δήμους, καθώς τα τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 65% περίπου, με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων.
Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει η επαναφορά των 100 δόσεων (που θα αφορούν και τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις) για οφειλές των πολιτών προς τους Δήμους, καθώς με αυτόν τον τρόπο και θα μπορέσουν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, αλλά και οι Δήμοι να εισπράξουν τα αναγκαία αυτά χρήματα για την βιωσιμότητά τους.
Ακόμη, έθιξε το ζήτημα της επιχορήγησης των Δήμων για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις υποθέσεων παρελθόντων ετών.

proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου