Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το Νοσοκομείο Χατζηκώστα



Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο οποίος την ερχόμενη Τρίτη, στις έντεκα το πρωί, προχωρά σε συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσηλευτικό ιδρύματος και την Πέμπτη 7 Ιουλίου συγκαλεί Γενική Συνέλευση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχει αλυσιδωτές συνέπειες είναι η έλλειψη προσωπικού. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στους τραπεζοκόμους οφείλονται πάνω από 300 ρεπό καθώς και οι άδειες του 2015...Ο Σύλλογος όμως θέτει και ζήτημα ποιότητας και ποσότητας του φαγητού που δίνεται στους ασθενείς.

Όπως αναφέρει, η ποιότητα του φαγητού όταν από τα έξι ευρώ πήγε στα τρία ευρώ, έχει υποβαθμιστεί. Στις δομές όπου φιλοξενούνται ασθενείς με ψυχικά προβλήματα η διανομή του φαγητού γίνεται μόνο μια φορά την ημέρα για όλο το 24ωρο.
Η τραπεζαρία του νοσοκομείου, μετά τις τρεις το μεσημέρι, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες μένει κλειστή.
Πέρα από αυτό όμως, προβλήματα εντοπίζονται σε όλες τις υπηρεσίες.
Στους τραυματιοφορείς η εφημερία βγαίνει με δυο και τρεις εργαζόμενους με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής.
Στο χειρουργείο μείωση του προσωπικού ( 4 νοσηλευτές λιγότεροι) και η αύξηση των χειρουργείων, τους αναγκάζει να τρέχουν από αίθουσα σε αίθουσα για να καλύψουν τα περιστατικά, χωρίς διάλειμμα .
Η αύξηση των περιστατικών και η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει σε μεγάλες λίστες αναμονής .
Στις κλινικές το Νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών. Με το ζόρι βγαίνουν τα προγράμματα εφημεριών των γιατρών.
Τα ΚΥ υπολειτουργούν. Είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έρανο για την αγορά απαραίτητων υλικών.
Οι διοικητικές υπηρεσίες έχουν ελλείψεις.
«Αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μετακινήσεις προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα.
Δεν αντιμετωπίζονται με μετακινήσεις στο όνομα των υπηρεσιακών αναγκών ή στο όνομα της καλύτερης διαχείρισης του προσωπικού! Η φτώχεια δεν μοιράζεται...
Δεν αντιμετωπίζονται με το να κάνει ο νοσηλευτής τον τραυματιοφορέα, ο γιατρός τον νοσηλευτή κίνησης στο χειρουργείο κ.ο.κ .
Είναι άλλο πράγμα η αυτοθυσία η αλληλεγγύη, το φιλότιμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να δώσουμε άλλοθι στην πολιτική που όλους μας τσακίζει!!!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου