Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η Συνθήκη της Λοζάνης, δεν κινδυνεύει από τις δηλώσεις κανενός!! Τα σύνορα ….. έχουν χαραχθεί με ΑΙΜΑ και μόνο με ΑΙΜΑ αλλάζουν.




Η Συνθήκη της Λοζάνης, δεν κινδυνεύει από τις δηλώσεις κανενός!! Τα σύνορα ….. έχουν χαραχθεί με ΑΙΜΑ και μόνο με ΑΙΜΑ αλλάζουν.

Μίλα Ερντογάν, μίλα …. μίλα …. μίλα όσο μπορείς πιο πολύ Σουλτάνε!

Γράφει ο Κώστας Βουλγαράκης

Τι έγινε πάλι!; Μια κουβέντα, μια αποστροφή λόγου του Ερντογάν, ήταν αρκετή για να μας...
κάνει άνω-κάτω!? Είμαστε μήπως ανασφαλείς!? Είμαστε επιπόλαιοι!? Είμαστε άσχετοι, ανέτοιμοι, χαμένοι, φοβισμένοι!? Τι ακριβώς συμβαίνει!;

Η αντίδραση μας, δείχνει πανικό και ανασφάλεια!! Φαντάζει ως αν, ..... απέναντι στον τρομερό «Σουλτάνο» με τη χαντζάρα, να σηκώσαμε ένα λευκό πλακάτ, που γράφει «Συνθήκη της Λοζάνης» και κρυφτήκαμε πίσω του, τρομαγμένοι, μη και φάμε καμιά «ξώφαλτση»!! Η ψυχραιμία και η σοβαρότητα, είναι το χαρακτηριστικό του δυνατού, ενώ η πολυλογία, η ασυναρτησία και οι απειλητικές κραυγές, είναι η αντίδραση του δειλού και του ανόητου!!

Τόσο στο διπλωματικό πεδίο, όσο και στο στρατιωτικό πεδίο, οι ενέργειες του εχθρού, αντιμετωπίζονται κατ’ ελάχιστον, με το «Δόγμα του ισοδυνάμου αποτελέσματος», της ίδιας βαρύτητας δηλαδή!! Η διαφορά είναι ότι, στη διπλωματία, η δράση εξαντλείται με «δηλώσεις» ίσης βαρύτητας, ενώ στο στρατιωτικό επίπεδο, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα, πιο βίαια και πιο καθοριστικά!!

Σε κάθε περίπτωση όμως, παντού ισχύουν οι ΙΔΙΕΣ ακριβώς «Αρχές του Πολέμου» (βλ. http://kranosgr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_378.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου