Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Γιάννενα: Συνελήφθησαν εχθές οι Ν. Έξαρχος, Φ. Κάτσιος και Θ. Νάκος


Με εντολή του ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ μάρκετ συνελήφθησαν χθες 26 Οκτώβρη 2017 το βράδυ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Ν. Έξαρχος, ο έφορος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Φ. Κάτσιος και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θ. Νάκος.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά από τις μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία επειδή το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων αγωνίζονταν για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων του «πρώην Καρυπίδη» στο κατάστημα που δούλευαν τόσο καιρό.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από τις 8 χθες το βράδυ, είχαν κλείσει τη Χαρ. Τρικούπη από το ύψος της Πλ. Πάργης δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Τα σώματα καταστολής ενώ βρίσκονταν στο χώρο, πήραν εντολή να επιτεθούν στους διαδηλωτές αφού έκλεισε το σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά της αγοράς δηλαδή μετά τις 9:00μμ ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε ένας πελάτης για το σούπερ μάρκετ.
Δεκάδες ασφαλίτες και ένστολοι που είχαν περικυκλώσει το κατάστημα επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Για να διαλυθεί το πλήθος και να γίνουν οι συλλήψεις δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, και γκλοπ ενάντια στους διαδηλωτές, αλλά όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο.
Παρόλα αυτά οι συλλήψεις έγιναν, και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν με πορεία στο αστυνομικό μέγαρο όπου παρέμειναν μέχρι τις 11:00 οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 3 συνδικαλιστές.
Τα παραπάνω αναφέρει το το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί και σήμερα το απόγευμα στις 6:30 σε συγκέντρωση μπροστά στο ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου