Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία – Ανεξαρτησία : Το κοινοβούλιο κήρυξε την ανεξαρτησία
Οι εξελίξεις στην Ισπανία είναι καταιγιστικές μετά από το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου - Το κοινοβούλιο της Καταλονίας κήρυξε την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία μέσα σε κλίμα πανηγυρισμών - Η αμφιλεγόμενη ψηφοφορία θεωρείται πιθανό να κηρυχθεί παράνομη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας - Η πρώτη αντίδραση του Ραχόι - "Η κυριαρχία του νόμου θα αποκατασταθεί" - Πανηγυρισμοί και συγκίνηση από τους Καταλονούς - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στην Ισπανία
Το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία, σε μια αμφιλεγόμενη ψηφοφορία που θεωρείται τώρα πιθανό να κηρυχθεί παράνομη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.
Η πρόταση για ανεξαρτησία εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 135 βουλευτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος.
Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την αίθουσα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η αντίδραση Ραχόι
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απηύθυνε έκκληση για ηρεμία σε ένα τουίτ που ανήρτησε μερικά λεπτά μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο. «Ζητώ ηρεμία για όλους τους Ισπανούς. Η κυριαρχία του νόμου θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλονία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου