Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ιμάμηδες – ρουφιάνοι μακρύ χέρι της Άγκυρας, με άκρη και στη Θράκη


Το τουρκικό κράτος πάντα παρακολουθούσε τους Τούρκους μετανάστες στην Ευρώπη, αλλά μετά τη ρήξη Ερντογάν-Γκιουλέν η Άγκυρα έχει υπερβεί κάθε όριο. Στη Γερμανία ο αρχηγός της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας...(BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ότι δεν θα επιτραπεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν εντός της γερμανικής επικράτειας. Η ανακοίνωση έγινε με την έναρξη έρευνας, κατόπιν εντολής των εισαγγελικών αρχών, για πιθανές κατασκοπευτικές δραστηριότητες Τούρκων ιμάμηδων.

Της Νεφέλης Λυγερού
Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές ασφαλείας επιβεβαίωσαν πως Τούρκοι ιμάμηδες φακέλωναν Τούρκους και Κούρδους μετανάστες, ακόμα και όσους έχουν πολιτογραφηθεί Γερμανοί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών να δρουν στη Γερμανία ενάντια στα γερμανικά συμφέροντα και γι’ αυτό το λόγο διαμαρτυρόμαστε», τόνισε ο Μάασεν σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, μάλιστα, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν Τούρκο 31 ετών ως ύποπτο για παροχή πληροφοριών σε Τούρκους μυστικούς πράκτορες για Κούρδους που ζουν στη Γερμανία. Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με σοβαρές υποψίες ότι δουλεύει για την τουρκική κατασκοπεία και παρέχει πληροφορίες για Κούρδους που διαβιούν στη Γερμανία, τις διευθύνσεις τους, τις επαφές τους και την πολιτική τους δραστηριότητα».
Στην πραγματικότητα, η Τουρκία του Ερντογάν εξάγει τις εσωτερικές συγκρούσεις της στην Ευρώπη. Αυτό επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της Ολλανδίας. Οι ολλανδικές αρχές ασφαλείας έχουν από καιρό καταγγείλει ιμάμηδες-πράκτορες που φακελώνουν άτομα τουρκικής και κουρδικής καταγωγής. Έχουν, μάλιστα, δηλώσει πως θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε παρέμβαση που επιχειρεί το “μακρύ χέρι” της Άγκυρας.
Το δίκτυο της Diyanet
Τα όσα ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 υποχρέωσαν την ολλανδική κυβέρνηση να αντιδράσει σε πιέσεις που ασκήθηκαν σε άτομα που αντιπολιτεύονται το καθεστώς Ερντογάν. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Χάγη εκλήθη στο υπουργείο των Εξωτερικών, όταν Τούρκος αξιωματούχος παραδέχτηκε πως είχε συντάξει κατάλογο οπαδών του Γκιουλέν στην Ολλανδία!
Η Τουρκία βάζει το πόδι της στην Ευρώπη, μέσω της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), η οποία ελέγχει όχι μόνο τα τζαμιά στην Τουρκία, αλλά επίσης στέλνει προσωπικό και στο εξωτερικό. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι η Τουρκία έχει αναλάβει ένα γιγαντιαίο διεθνές πρόγραμμα κατασκευής τζαμιών και ισλαμικών κέντρων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία τους ότι η κρατική τουρκική Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων έχει εδώ και καιρό παρεκκλίνει από τα θρησκευτικά της καθήκοντα και έχει μετατραπεί σε άτυπο κατασκοπευτικό δίκτυο, ελεγχόμενο από τη ΜΙΤ. Σε μία, μάλιστα, ενημέρωση τουρκικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, η εν λόγω Υπηρεσία παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε, μέσω ιμάμηδων, πληροφορίες από 38 χώρες για τις δραστηριότητες “υπόπτων”.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι ιμάμηδες συγκέντρωσαν πληροφορίες και απέστειλαν εκθέσεις από την Αμπχαζία, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γεωργία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Καζακστάν, την Κένυα, το Κιργιστάν, το Κόσσοβο, τη Λιθουανία, τη ΠΓΔΜ, τη Μογγολία, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν, την Τανζανία, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία.
Στρατός από χάκερ
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, μάλιστα, έχουν στρατολογήσει χάκερς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από μυστικό κονδύλι για να παραβιάζουν συστήματα ασφαλείας και να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες. Με τον τρόπο αυτό υποκλέπτονται πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η διαδικτυακή δραστηριότητα αντιφρονούντων, όπου και αν αυτοί βρίσκονται.
Όπως και άλλες μυστικές υπηρεσίες, η ΜΙΤ είναι σε θέση να χακάρει διάφορες συσκευές και να εγκαθιστά λογισμικό που καταγράφει συνομιλίες και παίρνει φωτογραφίες. Το καθεστώς Ερντογάν έχει επενδύσει πολλά χρήματα, έτσι ώστε η μυστική υπηρεσία να έχει τη δυνατότητα να χακάρει τηλέφωνα χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι κάτοχοί τους. Διαθέτει, μάλιστα, τεχνολογία που δεν αφήνει περιθώρια στους χρήστες κινητών ή υπολογιστών να αντιδράσουν σε πιθανό χακάρισμα.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, οι στρατολογημένοι χάκερς μπορούν να ανοιγοκλείνουν κινητά, να χρησιμοποιούν τα μικρόφωνα και να ακούν συνομιλίες ακόμη και όταν τα κινητά είναι κλειστά. Μπορούν, επίσης, να ανιχνεύουν με ακρίβεια την τοποθεσία και μπορούν να κρύβουν το γεγονός ότι το τηλέφωνο είναι χακαρισμένο ακόμη και αν το τηλέφωνο έχει πάει στον τεχνικό.
Στο παιχνίδι και η JITEM
Στην επιχείρηση αυτή δεν συμμετέχουν μόνο στελέχη και συνεργάτες της ΜΙΤ, αλλά και τα στελέχη της επισήμως διαλυθείσας JITEM. Πρόκειται για την αμαρτωλή μυστική υπηρεσία της Στρατοχωροφυλακής που είχε άμεσες επαφές με την τουρκική μαφία και είχε κατηγορηθεί για πλήθος δολοφονιών.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το δίκτυο της άλλοτε JITEM λειτουργεί σαν ένα είδος παρακρατικής ομάδας, η οποία ελέγχεται από το καθεστώς Ερντογάν, αλλά έχει το ελεύθερο να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πράκτορες της άλλοτε JITEΜ πρωταγωνίστησαν στην προώθηση προς την Ελλάδα τουλάχιστον 50.000 παράνομων μεταναστών ετησίως από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της βορείου Αφρικής.
Επισήμως, η ύπαρξη της υπηρεσίας έγινε ευρέως γνωστή στις αρχές του 1997 μετά το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ. Τότε, κατά τη διάρκεια ατυχήματος, βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και καταζητούμενοι μαφιόζοι με έντονη παρακρατική δράση.
Το “μακρύ χέρι” και στη Θράκη
Η παρακολούθηση αντιπολιτευομένων τον Ερντογάν από τις τουρκικές υπηρεσίες δεν θα μπορούσε να μην επεκτείνεται και στην Ελλάδα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου