Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Στη Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειακών Πολιτικών της Ευρώπης συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου
Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από 18 έως 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 45ης Γενικής Συνέλευσης της «Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Πολιτικών της Ευρώπης» (Conference of Peripheral Maritime Regions – CPMR).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, καταγράφηκαν ως κύριες προκλήσεις, για την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, η αντιμετώπιση:

· των αυξανόμενων περιφερειακών ανισοτήτων,

· η κλιματική αλλαγή,

· η μετανάστευση, και

· η συνεχιζόμενη αμφισβήτηση των πολιτικών θεσμών.

Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών Περιφερειών, συμφώνησαν ότι η εδαφική, κοινωνική και οικονομική συνοχή είναι αναγκαία, ώστε να αντιδράσει καθολικά στα προβλήματα αυτά.Η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε στις εργασίες αυτές και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Παργανά και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Επίσκεψη κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, υπό την Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) κ. Παν. Μητροκώστα. Η συνάντηση εντάσσεται στη διήμερη επίσκεψη εκπροσώπων του Π.Ο.Υ. και του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή για την παρουσίαση μιας πρότασης ανάπτυξης ενός σχήματος συνεργασίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Εκ μέρους της Περιφέρειας στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Νικόπουλος και η προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δ. Καμπούρη, ενώ συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Θάνος Μυλωνέρος και Silviu Domente, ο εμπειρογνώμονας του Οργανισμού David Kelly, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Αντώνης Σακελλάρης, και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής Δημήτρης Τζιάλλας.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητροκώστα, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Π.Ο.Υ. και του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας για τα ζητήματα υγείας, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης της περιοχής. «Παρά τη δύσκολη συγκυρία, έχουμε αναπτύξει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής ένα σημαντικό έργο. Και το μήνυμά μας συνεχίζει να είναι η κοινή πορεία όλων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων προσφοράς, αλληλεγγύης και στήριξης προς το συνάνθρωπο», σημείωσε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου