Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Δημοσιογράφοι στην υπηρεσία του Κυριάκου




Από την ομηρία στο λαϊκισμό…
Χειρότερο από το να ασκείς εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια ή να μεταθέτεις το πρόβλημα

στο μέλλον… Είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν ...αναλάβει να εξηγήσουν τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινή γνώμη! Άραγε επί χρήμασι;

Αρθρογράφοι πρώτης γραμμής σε μεγάλες εφημεριδες Κυριακάτικες και ημερήσιες, σε sites και κοινωνικά δίκτυα… Εχουν βγει συντονισμένα αυτές τις ημέρες να περάσουν γραμμή! Μα θα πει κάποιος το κάνουν και οι άλλοι! Ναι αλλά δεν γινεται να κάνεις αυτό που κατηγορείς! Διότι δεν έχεις καμία διαφορά από τους άλλους!
Αλλά και επί της ουσίας. Δεν γίνεται να υποστηρίζεις ότι ο Μητσοτάκης που υποτίθεται έχει μέτωπο με το λαϊκισμό… Στο Μακεδονικό κινήθηκε με κριτήριο την ενότητα του κόμματος! Διότι αυτό είναι ο ορισμός του λαϊκισμού! Άσε που σε απλά ελληνικά λέγεται ότι ο Μητσοτάκης είναι όμηρος του Αδωνη και του Βορίδη!
Ακολουθεί ένα δείγμα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
Γράφει ο πρώτος (σε κυριακάτικο φύλλο): «Ο Μητσοτάκης είναι επικεφαλής της κεντροδεξιάς που είναι και δεξιά και κέντρο… Μια παράταξη συντηρητική και φιλελεύθερη, εθνική και ευρωπαϊκή, λαϊκή και αστική, πατριδολατρική και παραδοσιοκρατική, κοινωνική και θρήσκα… Αυτούς τους ανθρώπους εκπροσωπεί καθημερινά στο δημόσιο διάλογο. Αυτοί τον εξέλεξαν. Αυτούς έχει υποχρέωση να οδηγήσει ενωμένους στην εξουσία».
Γράφει ο δεύτερος (σε παραταξιακό σάιτ): «Εγκαλούν τον Μητσοτάκη επειδή υπερασπίζεται την ενότητα του κόμματος του. Οι ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες της Νέας Δημοκρατίας έχουν ορισθεί με επάρκεια. Είναι κόμμα συντηρητικό και φιλελεύθερο. Δεξιό και κεντρώο… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι ένας φιλελεύθερος πολιτικός ηγέτης. Ομως, οφείλει σε κάθε βήμα του να ισορροπεί προσεκτικά για να εκφράζει το σύνολο της παράταξης. Συγχρόνως είναι και εν αναμονή πρωθυπουργός. Βαδίζει προς την εξουσία. Το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να αποφύγει το λάθος. Το μοιραίο λάθος. Έτσι, εκτιμώντας σωστά την κατάσταση και λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψη – ως όφειλε – την απαίτηση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, χαιρέτησε το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και επανακαθόρισε τη θέση του κόμματος του για το Σκοπιανό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου