Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τα αντιαεροπορικά των Κούρδων κατέρριψαν δύο τουρκικά UAV – Οι Ρώσοι ξεφτιλίζουν τους Τούρκους: «Είστε άχρηστοι και ανίκανοι»




Σαν τις «μύγες» κατεβάζουν οι Κούρδοι τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα και σήμερα κατέρριψαν δύο ενώ σκότωσαν άλλους 2 Τούρκους στρατιώτεςκαι προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 16.
Συγκεκριμένα το κέντρο των μέσων ενημέρωσης των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) ανέφερε ότι οι κουρδικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης στο χωριό Άνταν στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Επιπλέον, στην περιοχή της Chia, οι δυνάμεις των SDF κατόρθωσαν αφού αιφνιδίασαν να κυκλώσουν τουρκική φάλαγγα , που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο στρατιώτες και να τραυματίσουν άλλους 16 .


Σύμφωνα με το συριακό κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης, η Τουρκία εξακολουθεί να υλοποιεί αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της Αφρίν, ιδιαίτερα στις περιοχές Jabal Bafalon και Chia.
Επιπλέον, οι Τούρκοι στρατιώτες και οι μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» προσπαθούν να καταλάβουν , ανεπιτυχώς έως τώρα, το στρατηγικό ύψωμα Καστάλ και στις μάχες αυτές οι Κούρδοι απώθησαν τις τουρκικές δυνάμεις και κατέστρεψαν ένα θωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού ΤΟΜΠ.

Ρώσος αμυντικός ειδικός «ξεμπροστιάζει» την τουρκική στρατιωτική ηγεσία η οποία είναι πανικόβλητη από τις αποτυχίες ενώ φέρεται να σχεδίασε μια ανεπαρκέστατη πολεμική επιχείρηση στην Β.Συρία , τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται πλέον……δια γυμνού οφθαλμού μέσα στις λάσπες .

Το απίστευτο όμως είναι ότι για πρώτη φορά αποκαλύπτεται και επισήμως ότι οι τουρκικές φάλαγγες ..κόλλησαν στην λάσπη και στην τρομερή θέληση των Κούρδων που πολεμούν υπέρ βωμών και εστιών.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vladimir Yevseyev,( σύμβουλος του Κρεμλίνου), ανέφερε ότι η τουρκική ανωτάτη ηγεσία στην πολεμική επιχείρηση βορειοδυτικά της Συρίας έχει υλοποιήσει μια κάκιστη προετοιμασία, γι ‘αυτό και οι τουρκικές δυνάμεις «κόλλησαν στον τομέα».


Ο αντιπρόεδρος του αμυντικού ινστιτούτου Μόσχας και φημισμένος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vladimir Yevseyev, κατηγορεί ευθέως τους Τούρκους στρατηγούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, για την έως τώρα αποτυχία στην Αφρίν .

Η δική του εκτίμησή σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την τουρκική εισβολή , είναι ότι πρόκειται για « το χειρότερο παράδειγμα στρατιωτικής επιχείρησης» στην Συρία μέχρι τώρα.
«Η πολεμική προετοιμασία των Τούρκων ήταν τραγική », δήλωσε ο Yevseyev, «ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων δεν είναι αρκετός για να προελάσει με σχετική άνεση στην περιοχή, ενώ οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τους Τούρκους και απλά σφαγιάζονται ως « πρόβατα» από τους εμπειροπόλεμους Κούρδους» , τονίζει εμμέσως πλην σαφώς.
Ο Yevseyev αναφέρει: «ο αριθμός των Κούρδων του YPG στην περιοχή είχαν υπολογιστεί αρχικά ότι θα ήταν μεταξύ 6000- 15000 σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, αργότερα όμως ο αριθμός των Κούρδων αυξήθηκε και έφτασε τα 30 χιλιάδες εμπειροπόλεμα άτομα, και αυτό «ξέφυγε» της αντίληψης της τουρκικής ηγεσίας, έτσι οι Κούρδοι υπερτερούν έναντι των Τούρκων στρατιωτών και ανταρτών τουλάχιστον 2,5 φορές .»
Επίσης ο καιρός είναι ο χειρότερος δυνατός για τέτοιου στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως των Τούρκων , οι οποίοι με « νταούλια και ζουρνάδες» και με δηλώσεις για « κόκκινο μήλο»…στο ορεινό και άκρως επικίνδυνο έδαφος της περιοχής, τα βρήκαν πολύ σκούρα .
Στο Afrin, τα τουρκικά στρατεύματα δεν ακολουθούν τους κανόνες της στρατηγικής και χρησιμοποιούν κοινά δρομολόγια τα οποία οι Κούρδοι τα γνωρίζουν όλα με κλειστά μάτια.
Ο Yevseyev, ανέφερε ότι για παράδειγμα « τουρκικές στρατιωτικές μονάδες αρμάτων μάχης κινούνταν σε δημόσιο δρόμο , έχοντας από πίσω τους πολιτικά αυτοκίνητα τα οποία πολύ εύκολα μπορούσαν να είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικά και να εκραγούν , δημιουργώντας μια τρομερή υλική και κυρίως «ψυχολογική» ζημιά στους Τούρκους στρατιώτες, που δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιόν και γιατί πολεμούν εντός Συρίας» .
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο αριθμός των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων για την υποστήριξη της χερσαίας επιχείρησης είναι ανεπαρκέστατος .
«Στην πραγματικότητα, ο τουρκικός στρατός κινείται χωρίς υποστήριξη από τον αέρα και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν τρομερά προβλήματα », είπε ο ίσος.
Ο Yevseyev τόνισε επίσης το μεγάλο ύψος που λαμβάνουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 όταν θέλουν να βομβαρδίζουν με βόμβες για να χτυπήσουν τον στόχο, με μηδενικά αποτελέσματα όμως , αποτελώντας παράλληλα το μεγάλο «αστείο» για τους Κούρδους.
Ο Ρώσος ειδικός τόνισε ότι « σε λιγότερο από μια εβδομάδα πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού δεν υπάρχει εμπλοκή. Γιατί; Επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχει τουρκικός στρατός. Η υποστήριξη Πυροβολικού, η υποστήριξη των τεθωρακισμένων μονάδων, είναι ανύπαρκτη και οι μονάδες αυτές δεν κάνουν απολύτως τίποτα, διότι στην πραγματικότητα τα αναμένουν όλα από τις δυνάμεις του FSA», κατέληξε ο ίδιος.



Αν ισχύει ειδικά το τελευταίο τότε ο τουρκικός στρατός δείχνει σημάδια «άρνησης» να πολεμήσει εκτός τουρκικού εδάφους , έχει χαμηλό ηθικό και κυρίως ανεπαρκέστατη διοίκηση . όλα αυτά συντείνουν σε ένα κλίμα που οδηγεί ήδη σε πανωλεθρία .
Το ηθικό πλεονέκτημα το έχουν οι Κούρδοι αναμφισβήτητα που πολεμούν για τις γυναίκες τους, τις κόρες τους τα παιδιά τους, ενώ πριν εξόντωναν αποτελεσματικά τζιχαντιστές σύμφωνα με Αμερικανούς, και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει.
«Το ηθικό πλεονέκτημα υπερισχύει της αριθμητικής δύναμης σε ποσοστό 3 προς 1», Ναπολέων Βοναπάρτης.






pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου